Никога повече „Балканстар“

никога повече ремонт в балканстар

Официалният представител на „Мерцедес“ за България – Балканстар Аутомотив се подиграват с клиентите си!

Колко уникален трябва да е един автомобил, за да не могат да му подменят 4 седмици преден десен амортисьор.

Преди 10 месеца започнах да пиша тази статия в следствие на яростта си към поведението на официалните сервизи към клиентите. След това ми размина, ползвах доста различни сервизи и реших, че аз няма да спечеля нищо с тази статия. Днес, след като измина време и ще бъда доста по-обективен я довършвам, за да изебегне всеки, който може този сервиз.

Както повечето официални вносители, така и Мерцедес до ден днешен непозволяват създаването на втори дилър за България. Всичко минава през Балканстар. Сервизът на Балкан стар е отвратителен и всеки,  който има Мерцедес, Митсубиши или Крайслер може да го потвърди. Ще дам пример само с колите, за които съм се грижел аз:
– Mitsuibishi Pajero (Montero). След 1 година му падат никелираните капаци на огледалата за обратно виждане и при записване на час, за да ги залепят отново ми отговориха: „А, те не се лепят. Трябва да си поръчате нови.“ Всеки разумен и запознат ще види, че и оригиналните са залепени върху черната пластмаса.

– Mercedes ML, заради който и ми преля чашата: Краят на октомври на колата и се пука предна дясна възглавница на въздушното окачване. Закарваме я с репатрак в Балканстар, по препоръка на дилър. Колата отлежава 3 дни и получавам обаждане: Здравейте, отворихме колата, оказа се че трябва да се смени възглавницата и амортисьора. Те са в комплект. Но…аз бих Ви препоръчал да смените и двата предни амортисьора, защото след като единят е тръгнал, ще гръмне и вторият.“ Сруваше близо 5000лв. Казах им – ОК, давайте.
Ми…ние сега нямаме, ще проверя и ще ви се обадя.
Изчаках два дни и се обадих аз. Казаха ми, че ще дойдат другата седмица. ОК, където една седмица без кола, там и две. Мина една, мина две … и всяка седмица ме лъжеха, че те ще дойдат. Е, накарая се обадих на достатъчно важен човек в Балканстар и той ми каза, че никой неможе да ми каже кога ще дойдат.  Никъде в Европа нямало тези амортисьори. Те вече имали близо 20 коли, чакащи тези амортисьори.

Ядосах се. Това не е уникален автомобил. В България има стотици ML-и и GL-и използващи тези амортисьори.

Обадих се в Гърция. В дилърите в Серес, Солун и Атина ги имаше. Обадих се в Унгария – имаше ги. Писах на дилър в Германия. Там също ги имаше. Е, вероятно просто на Балканстар не им се е занимавало.

В крайна сметка си взех колата след 4 седмици, тя небеше ремонтирана и само ми загубиха времето. На всичкото отгоре, бях принуден да заплатя и диагностика от 84лв.

Закарах я в частен сервиз за луксозни автомобили в ж.к. Овча Купел и за 4 часа беше не само ремонтирана, но и прегледана изцяло. Сега вече ходя само там.

Един съвет, за всеки имащ автомобил Мерцедес – НИКОГА неходете в Балканстар.

One thought on “Никога повече „Балканстар“

  1. Често пъти се получва по този начин защото сервизите в България са особенни. Имам предвид, че сервизите не искат да инвестират в това да държат части и компоненти на склад. А искат да е само по заявка.

    Най-вероятно не са имали частта и са я поръчвали от чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *