Нов начин за кражби от Мтел

Мобилтел - нови начини за кражби

Нова хитра практика за кражба на пари от клиентите е въвела М-Тел. В какво се изразява това и защо го наричам кражба ще се аргументирам по-долу. Нека за момента ви разкажа случая.

Баща ми ползва мобилен телефон към М-Тел и до преди два месеца всичко бе цветя и рози. Изведнъж както човекът е свикнал да си плаща сметка от определена сума тя се увеличава. Като се има предвид, че не е променял потреблението си и начина на ползване на мобилния телефон.

След проверка се оказва, че са му начислени суми за два поредни месеца за есемеси за паркиране. Той направо бе шокиран. А именно поради няколко причини, не е шофьор, никога не е шофирал и няма автомобил.

Той подава жалба към М-Тел. Тя остава без резултат и той е бил принуден да заплати тези суми. Поради това и от опит съветвам всеки, който има проблем директно да подава жалба към Комисия за Защита на потребителите, Комисия за Регулиране на съобщенията, която се явява и регулаторен орган на всички оператори и към Европейска комисия в България.

Има много слухове, че М-Тел имат специален отдел, дори и софтуер с който надписват сметки на база на различни критерии. Аз разбира се не съм го видял и не мога да го докажа, но вече съм склонен да го вярвам. Някак си не мога да го приема, че е грешка. И то при съществуващото ниво на развитите на софтуера и хардуера.

И тъй като коректният термин за това е кражба, така и го наричам.

Факт е, че М-Тел не се отказват от какви ли не подходи и трикове само и само да изкарат пари от въздуха. И това го казвам от над 10-годишен опит с тях.

Внимавайте много с М-Тел.

One thought on “Нов начин за кражби от Мтел

  1. Чудя се защо се оставяме на робството на мобилните оператори. Пишем жалби, пишем, те продължават да крадат от хората. Безочие до небесата. Държавна политика?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *