Електронна винетка – какво получаваме и какво пише в нея

Електронни винетки онлайн от Vinetki.bg

Напоследък е доста популярно дори и винетките да се закупуват онлайн, като вече много хора не желаят да лепят по стъклата на автомобилите си онези така добре познати стикери и предпочитат да получават закупената винетка на мобилните си устройства.

Съществуват все повече сайтове, от където да си набавите стикер, който да ви позволява да ползвате републиканската пътна мрежа, а най-предпочитан е Vinetki.bg. Всъщност освен него, само АПИ продават винетки онлайн, а всички други сайтове препродават от Vinetki.bg.

Повече за нас и нашата мисия можете да научите в страницата „За нас“ на сайта.

Тук можете да намерите изключително много различни видове винетни стикери, в зависимост дали ще пътувате извън града еднократно или пък ще излизате извън населеното място много пъти през идния месец или година. Ключовото е да се информирате и това можете да направите на тази страница с информация по темата.

Какво всъщност представляват електронните винетки

Тъй като за повечето потребители са все още доста непознати, електронните винетки пораждат доста въпроси. Най-често задаваните сме разгледали на следващите редове:

В какъв формат са

Електронната винетка се издава в PDF формат. Тя се получава на мобилния телефон на собственика или ползвателя на возилото, като е напълно идентична по права и задължения с класическия стикер, който се лепи от вътрешната страна на стъклото.

Данни на автомобила

В електронната винетка се посочват задължително всички данни на автомобила. Описва се в коя страна е регистриран, какъв е регистрационният номер и всички други подробности, които са важни за да не се допуска никаква грешка при идентифицирането на превозното средство.

Периода на валидност

Един от най-важните моменти в електронната винетка е да се посочи каква е точната валидност на стикера. Трябва да се обозначи с точност от кога е закупена и за какъв период от време.

Съществуват доста разнообразни като продължителност възможности, като могат да са за един уикенд или за една година.

Винаги са по-изгодни вариантите, които са за по-дълъг период от време, но това важи единствено ако смятате, че ще е необходимо да се възползвате от републиканската пътна мрежа по-често.

Може ли стандартната винетка да стане електронна

Тенденцията уверено върви към все по-високо навлизане на високите технологии в обществото, като постепенно ще обхване всички сфери на обществения живот. Несъмнено има вероятност в най-скоро време класическите винетки да бъдат изместени напълно от електронните.

Подмяна на стандартна с електронна можете да направит дори и ако вече сте закупили стандартната винетка и сте я залепили на стъклото. Проблемът е, че веднъж поставена, тя не трябва да се премахва и може единствено да я имае и в електронен вариант.