Online Direct – Мисията невъзможна 2!

интернет услуги от онлайн директ

Както по-рано писах в този материал за опита си да имам нормално отношение като към клиент от Online Direct и това не стана в тази втора част разказвам какво е развитието на нещата.

За трети път се получи проблема с плащанията – без известяване и без нищо.

За втори път ги помолих Управителя да ми се обади, за да изясним нещата и как би трябвало да станат. Никой не се обади от Онлайн Директ, нито с извинение, нито в опит да изясни ситуацията.

Когато ги попитах за компенсации, защото извинения в бизнеса няма. Когато си вкъщи на жена си може да се извиняваш, ако искаш. Но когато си в бизнес отношения извиненията са компенсации!!! И от Онлайн Директ ми отговориха, че нямали такава практика и ми цитираха, че сме имали Договор – което приех като заплаха. Тъй като не знаех как по друг начин да го приема.

С това поведение на Онлайн Директ към клиентите си се изясняват следните неща:

  1. Онлайн Директ не уважава своите клиенти, които си плащат.
  2. Онлайн Директ заплашва своите клиенти.
  3. Онлайн Директ няма виждане за бизнес обслужване.
  4. Онлайн Директ има сериозни проблеми с бизнес модела си.
  5. Онлайн Директ отказва да признае, когато са сбъркали.
  6. Онлайн Директ няма адекватно отношение, когато се налага да компенсира клиентите си.

Друг интересен момент бе, когато влязох в профила си в сайта им и се оказа, че електронния ми адрес бе променен?!?!?!? Когато ги попитах са каква цел е направена промяната? От Онлайн Директ ми отговориха, че правели тестове?!

Това, че правят тестове е положително и похвално, само че това става без да ме уведомят като клиент. И най-страшното е, че си позволяват да променят данни по клиентски профил без уведомление на клиента?!

От моя скромен опит в създаването на софтуерни приложения и системи знам, че:

  1. Проблем с известяване по електронната поща се отстранява в рамките на ден. Защото е важна функционалност. Особено, когато касаят плащания.
  2. Имаш тестово копие на система или компоненти и там тестваш.
  3. Промени по реална система се правят, когато уведомиш потребителите и. С оглед на това да не се притесняват най-малкото.

Изборът оставам на вас за доставчик на Интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *