Online Direct – Мисията невъзможна!

интернет услуги от онлайн директ

Малка предистория. Онлайн Директ е доставчик на Интернет услуги и Телевизия за град София. Както пише на уебсайта им били създадени от група специалисти в бранша.

В последните години Online Direct се разви наистина много като пакети услуги и като инфраструктура. Те са едни от малкото доставчици, които имат денонощен оператор за поддръжка.

Преди няколко месеца Онлайн Директ закупиха БГ Мрежа, който бе един от популярните доставчици в центъра на София. И което е по-важното със собствена оптична мрежа. Дълги години БГ Мрежа предлагаше отлично съотношение между цена и качество.

Сега когато вече БГ Мрежа стана Онлайн Директ с надежда ние потребителите очаквахме промени към по-добро. В смисъл, че в наши дни клиентите са доста взискателни и има защо. Просто самата реалност го налага – услугите да са качествени, заедно с поддръжка и обслужване.

Дълги години БГ Мрежа нямаше проблем редовно да уведомява чрез СМС потребители за изтичане на срока за плащане на услугата. Оказва се обаче, че Онлайн Директ имат този проблем и нямат НИКАКВО уведомяване, нито по електронна поща, нито по СМС, нито по телефон или друг начин.

Това разбира се веднага носи пропуснати ползи и неприятности. Просто защото когато, разчиташ на интернет услуга от Онлайн Директ за работа се оказва, че един слънчев ден просто няма Интернет и няма никаква информация или уведомление защо?!

След като се обадих по телефона (в 01:00 през нощта) в интерес истината оператора бе така любезен да ми активира интернет услугата до 08:00 сутринта на следващия ден. Интересно е какво работи по това време, за да успее човек да си плати услугата и да има Интернет. Това e гениална идея на „умникът“ от Онлайн Директ, който го е измислил.

Сагата продължава и на другия ден. Влязох профила си в сайта на Онлайн Директ и реших да платя чрез системата на Easy Pay. Получих номер за плащане. Отидох на гише и какво бе учудването ми когато се оказа, че Онлайн Директ са спрени за плащане чрез системата на Easy Pay. Служителката ме попита за абонатен номер – аз учуден примигнах и хлъцнах. Абонатен номер, да не съм водомер?! Никой не ми каза такова нещо като понятитето абонатен номер. Наложи се да чакам близо половин час докато по име, егн и какво ли оше не да ме намерят в системата. Зодията не ми я искаха (засега) :). Междувременно имаше опашка на гишето и трябваше да изчакам всички.

От гишето ми казаха да се обадя на Онлайн Директ и да изясня с тях нешата. След като се обадих направо онемях. Понеже съм на безсрочен договор нямам задължения. Е да де, ама е спрян Интернета?! Хем нямаш задължения, хем ти е спряна услугата?!?!?!?!?!?!?!? Трябвало предната нощ като съм се обаждал да заявя генериране на задължения!??!!!?!?!? Понеже съм бил платец месец за месец?!?!?!?!?!?!?! Наистина не разбрах какво ми говорят и ги накарах да направят така, че до 5 мин да си платя на гишето на Изи Пей.

Нека поговорим сега малко за прословутия профил на всеки потребител в сайта на Онлайн Директ.

Това е едно интересно творение на софтуерната мисъл с визия и функционалност някъде от към края на 2000-та година (месец Октомври средата). Има такива пропуски и проблеми ,че ако бях мениджър приемащ проекта или пряк началник доста хора щяха да си търсят работа като допълнение към финансовите санкции. Но най-забавното е че потребителя не може да си намери абонатен номер на видно място (даже никъде) и още толкова много, че се налага поредица от статии по въпроса.

Няма да коментирам потрошените нерви, загубата на време и пропуснатите ползи. То не може да купуваш само по-малки доставчици, ами трябва и малко да поинвестираш и в други неща!

Оказва се, че когато се ползват услуги на Онлайн Директ може да има изненади точно, когато разчитате на тях. Няма да коментирам повече, че отиваме в сферата на късане на нерви и излишен гняв. Просто внимавайте с тях.

2 thoughts on “Online Direct – Мисията невъзможна!

 1. Цял пост за това как някой забравил да си плати и хейт за това, че никой не му напомнил… Олелелелеле! Вземете се на сериозно, бе хора!

  1. Знам, че е модерно у нас да се нарича различното мнение с нищо незначещата дума на български език хейт.

   Като се разграничим от това всяка компания, която претендира за качество би реализирала механизъм за уведомление на клиентите си. Онлайн директ явно не разбират, че клиента винаги има право. Или пък отказват да го разберат.

   По „логиката“ на тази фирма всеки човек ползва доста услуги и би трябвало да помни всяка дата за плащане. Това не е правилно, особено при съвременните технологични възможности.

   Да се окажеш със спряна услуга в началото на работния ден не е приятно. Да не говорим за пропуснатите ползи!!!

Comments are closed.