Пикантни Картофки в пицария Дон Домат в София

пицария дон доматБих искал да споделя своето учудване от начина на приготвяне или по-скоро поднасяне на пикантни картофки в пицария Дон Домат, която се намира на бул. Патриарх Евтимий в гр.София в безистена посока от Попа към НДК.

Преди всичко бих искал да споделя, че пикантни картофки съм ял на доста места из нашата родна татковина. Но като тези не бях виждал, и то точно на пъпа на София.

И така ще поясня за подхода на заведенията да докарват обем на порциите. Основния похват е слагане на зеле за подложка. Този начин се ползва за местни плата, картофени ястия и др.пикантни картофки в пицария дон домат

Все още не съм виждал пържени картофи да се поднасят по този начин, но никога не е късно. Лично мен ме учуди това.

Важно е да отбележа, че ако рецептата за пикантни картофки нормално включва зелепикантни картофи в пицария дон домат при поднасяне е нормално да се вижда. Докато в случая е грижливо покрито и порцията има хубав търговски вид и добър обем.

Най-интересното е че в менюто това ястие фигурира като пикантни картофи. Никъде не е упоменато зелето. И за да съм в крак втория път (и последен), когато посетих въпросното заведение помолих сервитьортката за порция пикантни картофки със зеле. На тази поръчка, тя ме изгледа косо (или някои биха казали мръсно) и донесе порцията.

Направи ми впечатление, че зелето бе доооста по-малко от предното ми посещение. Значи натвърдъка май е свършил работа.пикантни картофи в пицария дон доматпикантни картофи с зеле в пицария дон домат

Аз от готварство не разбирам, обаче все си мисля, че това зеле няма работа там! И все си мисля докога, ще ни правят на глупци. Докога ще инвестират в хубава атмосфера, а ще правят номера в поръчките :(.

За мен лично такова поднасяне на пикнатни картофки определено не е оферта.

И така ако някой иска пикантни картфки с зеле може да посети въпросното място. А тези които искат пикантни картофи (както си трябва) да си търсят други места :).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *