Плочки за баня: Кои са най-лесните за поддръжка

Луксозни плочки за баня от онлайн магазин Djia.bg

През последните няколко години все по-голям процент от инвеститорите, на които им предстои да обзавеждат баня, насочват вниманието си към плочки, които не просто изглеждат красиви, но и позволяват изключително лесно почистване.

Предвид това, че днес модерният гражданин е лишен от свободно време, то хората сме в търсене на колкото се може по-практични решения, така че да не усложняваме допълнително своето съществуване.

В тази статия ще се опитаме да споделим с вас редица ценни съвети за това в какви плочки за баня да инвестирате парите си, така че едновременно да допринесат за добрия вид на помещението и да не се налага часове наред да стоите по колене на пода, докато старателно изтърквате плочка след плочка.

Надяваме се съветите ни да ви бъдат наистина полезни и в най-скоро време да се сдобиете със съвършената баня, за която цял живот сте мечтали.

Какви плочки за баня да изберем

Ако сте насочили вниманието си към моделите, при които преобладават тъмните тонове, като черно, графит, тъмно синьо или други, то най-добре да спрете и да помислите дали наистина се нуждаете от тях.

Не забравяйте, че именно тези цветове изглеждат изключително стилно, но пък за сметка на това се почувстват толкова трудно и всяка една пръска от водата остава по тях, докато не бъде почистена с препарат или обикновена кърпа.

Няма да пропуснем да вмъкнем,ч е всяка една баня, след като бъде използвана, е добре да я подсушите. Това важи най-вече за помещенията, които не разполагат с отдушници. В противен случай рискувате влагата да се вмъкне измежду фугите и да причини сериозни вреди на вашето обзавеждане. Едва ли някой иска да му се случи точно това.

 Дали обаче всички успяват да отделят време, в което да почистят мокрото помещение? Съмняваме се, че не. В такъв случай е добре да вкарате в действие някой малки хитрини. Добре би било това да се случи още при самия ремонт, така че да можете да сте покойни в бъдеще, когато оставяте мокри участъци след себе си.

Не ви съветваме да избирате черен цвят, ако не разполагате с достатъчно просторна баня и смятате, че нямате толкова много време на разположение. Какво ще кажете за карамеления цвят?

Той е толкова мек, свеж и нежен, че със сигурност е в състояние да се впише към почти всеки един стил на обзавеждане. За още по-голямо улеснение можете да заложите на матирания цвят и така няма да се налага да търкате мръсотията часове наред, тъй като тя няма да си лични.

Белите плочки също са страхотен избор, особено ако сте се спрели на такива, които са с гланцово покритие. Те успяват да придадат  елегантна задълбоченост на помещението и да го превърнат в едно от най-забелязваните от целия ви дом. Разбира се, все пак ще е необходимо периодично да ги почиствате, макар че мръсотията върху тях не си личи кой знае колко.

Домакините, които наричат себе си мързеливи, е добре да заложат на плочки, които са с декоративни елементи или  имат някакви допълнителни шарки по себе си. те със сигурност не се нуждаят от кой знае какво задълбочено почистване.

Надяваме се да сме успели да ви насочим към правилния избор и в най-скоро време да се сдобиете с идеалните плочки за баня. Ако все още се чудите от къде да ги закупите, то нашето предложение е да посетите онлайн магазина Djia.bg, където ще откриете решение, отговарящо на всяко търсене.