Как съвършено да се справим с почистването в дома си

Чистене на офиси абонаментно

Почистването на дома е една от най-неприятните задачи за по-голямата част от домакините. Известен факт е, че това е пряко свързано с време, усилия, а дори и със средства. За да хигиенизирате всяко едно от помещенията до съвършенство, то от вас се изисква да бъдете добре организирани, както и да си планувате всяко едно от действията.

В тази статия ще ви посочим няколко изключително важни стъпки, които да следвате, когато сте решили да се справите с почистването на дома си. Надяваме се по този начин да ви бъдем наистина полезни и от тук нататък самото почистване да не се явява като сериозна пречка или затруднение. Запретнете ръкави, затаете дъх и всичко ще мине по-добре от очакваното.

Важни стъпки за перфектно чист дом

  1. Винаги чистете отгоре надолу

Когато сте решили да почистите дома си, то не пропускайте възможност да се фокусирате върху няколко основни детайла, като това да чистите първо по-високо разположените мебели и след това да преминете към онези, под тях. Така ще успеете да се преборите с натрупалия се прах максимално добре и няма да му позволите да се разнася във въздуха.

  1. Напръскайте пода с вода

За някой това е отживелица, но ние ви гарантираме, че резултатите са много добри. Не всяко семейство си служи с прахосмукачка. Все още има и такива домакини, които предпочитат метлите като средство за почистване на праха. Съветваме ви да напръскате пода с вода, като това съвсем не значи да го полеете обилно. Една – две шепи прозрачна течност е напълно достатъчна, за да хване в плен дразнещите прахообразни частици.

След като направите това, то съвсем спокойно можете да преминете към следващата стъпка, а именно към пускането на прахосмукачка или използването на метла.

  1. Погледнете в ъглите

Много от дамите, които се грижат за хигиената в домовете си, пропускат съществено важна част, свързана със събирането на всички онези паяжини и насъбрала се мръсотия. Когато чистите, обикновено се фокусирате върху местата, които са на нивото на очите. Това не е грешка, поради простата причина, че го правите напълно подсъзнателно.

Опитайте се да бъдете максимално взискателни и да не пропускате ъглите между таваните и стените, както и тези между стените и пода. Обикновено там се насъбира не малко количество мръсотия, която следва да бъде премахната, така че да си осигурите здравословна среда за живот.

  1. Почистете старателно пода с препарат

След като се справите с обирането на целия прах, намерил си място в дома ви, то следва да запечатате всичко това с препарат, убиващ микробите. В случай, че имате малко дете, можете да заложите на някой от био вариантите, предлагани на пазара. Ако ли обаче сте единствено възрастни хора, съвсем спокойно можете да изберете продукт, предлагащ се във всяка една търговска верига.

Надяваме се нашите съвети и насоки да ви бъдат наистина от полза и много скоро домът ви да заблести от чистота. Ако все пак не смятате, че можете да отделите цялото това време за почистване, то имате и друга възможност – свържете се с фирма, която да ви отмени в това ви задължение.

Предлагаме ви да погледнете услугите в Pochistvane2000.com и сме напълно убедени, че ще останете удовлетворени от избора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *