Почивка в Гърция – хитови дестинации за българи

Почивка в Гърция с Travo.bg

Ако трябва да изберем една европейска страна, в която да прекараме почивката си, това без никакъв проблем може да бъде Гърция.

Съчетаваща всичко нужно за прекарването на една незабравима почивка, Гърция се е превърнала в обект на желанията на пътешественици от всички краища на планетата.

Изключително високо ниво на обслужването, страхотни цени и добронамерени местни жители се съчетават с едни от най-добрите плажове в света, с много слънце и изключителна местната кухня.

Гръцките острови

Гърция е добре известна със своите острови и с това, че те предлагат едни от най-чистите плажове в Европа. Макар че тук има голям интерес от страна на туристите, островите са достатъчно многобройни за да се избегне пренаселване с посетители. Ето и на къде можем да поемем според Travo.bg

1. Йонийските острови

За мнозина са най-атрактивни Йонийските острови, тъй като тук се съчетава море с много зеленина. Те се намират край западните брегове на Гърция, а разликите в пейзажа се дължат на по-обилните валежи. Въпреки това, тук условията за почивка са най-привлекателни.

2. Крит и Родос

Най-популярни са островите Крит и Родос, тъй като те са едно съчетание между културно-исторически забележителности и море. Тук са процъфтели някои от най-популярните култури в тази част на света, ето защо се казва, че днес всеки квадратен метър е пропит с история.

3. Егейски острови

Миконос, Санторини, Тасос и много други са примамливи места за почивка в Гърция. Тук можете да посетите традиционна гръцка таверна и да послушате гръцка музика, с което да си отпочинете от деня, който сте прекарали под палещите лъчи на слънцето на плажа. Егейските острови са известни със сапфирено синьото си море.

Континентална Гърция

Макар че островите традиционно привличат повече посетители, все пак нека не забравяме, че това не е единственото добро решение, когато търсим място за почивка. В така наречената континентална част на страната също има изключително много атрактивни места.

Тук е достатъчно да споменем популярния крайбрежен курорт Паралия Катерини, където ще намерите едни от най-златните гръцки плажове, както и полуостров Халкидики, където се намират голяма част от плажовете със Син флаг в Гърция.

Храната е перфектна във всяко отношение

Както може би вече сте попадали на публикации в различни медии, Гърция е считана за една от най-здравословните страни в Европа и в света по отношение на храненето. Тук можете да откриете най-високо качество храни, които са в състояние да преобърнат наопаки представата, че здравословната храна не е вкусна.

Тук всичко е толкова ароматно, че можете да си оближете пръстите, независимо дали става дума за разточителна вечеря в ресторант или хапване на нещо бързо докато сте по улиците и тичате към поредната забележителност.