Почивка в Турция – 5 причини да я изберем

Почивка в Турция - защо да я изберем

Ако все още обмисляте и не сте напълно сигурни къде бихте искали да прекарате следващата си лятна ваканция, то Voyageltd.com ви препоръчва задължително да обмислите една страхотна почивка в Турция сред възможностите, които стоят пред вас. В това има не едно или две предимства.

Българите традиционно обичат почивките в Турция

За българските туристи страната действително се утвърди като една от предпочитаните дестинации, да не говорим, че дори дели първото място с традиционно обожаваната от българските пътешественици Гърция.

Действително, нашата югоизточна съседка има с какво да се похвали, да не говорим, че от чисто практична гледна точка това е един наистина отличен избор.

1. Морето

България също си има море и плажове, но има югоизточната ни съседка притежава няколко предимства, които могат да я направят доста по-предпочитана. Страната действително притежава едни от най-добрите плажове в Европа. Сред най-добрите примери са плажа Клеопатра в Алания (един от най-големите курорти в Турция), както и Патара, смятан за един от най-добрите плажове в света (намира се на югозападното крайбрежие на Турция).

Ако обичате да се гмуркате, в близост до Анталия ще намерите един от най-старите подводни музеи в света. Там на дълбочина между 8 и 25 метра ще намерите изключителни скулптури, поставени на самото морско дъно.

2. Страхотни аквапаркове

Обикновено цялата идея за прекарване на лятната почивка по един или друг начин се върти около водата – море, басейни, аквапаркове. Тук трябва да прибавим и многобройните аквапаркове, с които Турция се гордее (и с пълно право!) изключително много.

По тези места, имайки предвид средиземноморския климат, може да стане доста горещо през летния сезон. За щастие, винаги в близост до вас има много възможности да се охладите, тъй като освен морето, тези водни атракции предлагат неограничени възможности за забавление. Сред най-добрите се считат аквапарковете на Мармарис и Анталия, макар че за всеки човек изборът може да бъде много различен.

3. Евтин транспорт

Турция се намира само на една ръка разстояние от Европа и на няколко часа път с кола от България. Ето защо, страната предлага възможността да пътувате до нея изключително евтино и без да се налага да харчите прекалено много.

Можете да достигнете до желаната дестинация не само със самолет, както е в повечето случаи за останалите европейци, но и с личното си возило, без при това да харчите твърде много за бензин.

4. Лукс за по-малко

Турция е последната туристическа дестинация в Европа, в която все още може да се намери лукс за по-малко пари. Страната предлага възможността да отседнете в петзвездни хотели и луксозни вили, без при това да трябва да харчите прекалено за това удоволствие.

Тук можете да прекарате цяла седмица със семейството си в средиземноморска вила, като за целта можете да похарчите не повече от 1000 лева. За почивка с подобна продължителност и при съизмерими условия може да ви струва два или три пъти повече в редица други европейски страни.

5. Термални извори

Турция е известна с богатството си от термални извори, с което страната наистина покрива всички възможности за една добра почивка. Ако търсите начин да си прекарате добре тук, трябва да сте сигурни, че ще го намерите, без да се налага да се ограничавате или лишавате от каквото и да било и по какъвто и да било начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *