С колко различни подаръци за погача за бебе да празнуваме

Бебешка погача

Раждането е един от най-рисковите моменти за една майка и нейното дете, дори с напредналите съвременни акушерски методи. Именно заради това, когато минат 40 дни от раждането на детето се поднася специално направена погача, която има много голямо значение и за двамата – ето какво друго ни казаха експертите от SmeshkiZaDreshki.com.

Кои подаръци за погача за бебе се подаряват

Подаръците за погачата, които се оставят при майката и детето могат да бъдат всякакви, като те имат символичен характер, по-скоро отколкото практичен. Идеята зад този ден е да се отрази факта, че детето е добре и че расте здраво, както и че майката се възстановява подобаващо.

Има и причина погача да се поднася на 40-ия ден – тъй като този период е тясно свързван със освобождаване от страсти и мъки на майката и детето. Сутрин, в деня на 40-ия ден, майката и детето трябва да отида на молитва в черква – чете се слово за пречистване като майката на родилката може да придружава жената до черквата.

Важните подаръци са свързани именно с новото начало, което детето поема, като то вече отваря очите си и може да реагира на околността. Много хора носят предмети на различни професии – ако искат да е спортист му носят футболна топка, бутонки за трева.

Ако орисията е да е умно и да учи лесно му се поднася буквар и сметало, с което може да се запознае с цифрите и смятането.

Освен на детето,е желателно да се занесат подаръци и на самата майка, като те са от сладък характер. Целта е да се даде сладко на майката, за да стане сладка кърмата ѝ и да бъде по-сладък живота на самата рожба.

Има ли подаръци, които да избягваме

За детето е добре ако се купуват дрехи, то те да бъдат от високо качество, тъй като то е все още твърде чувствително и може да направи реакция ако текстилите не са нежни. Освен това, за майката, е важно да се внимава какви сладкиши се носят – да се избягват продукти със сурови яйца, тъй като имунната система на детето е все още прекалено слаба.

Сладкиши с яйчен крем като еклери и други производни на тях конфекционерски изделия е добре да не се носят. Ако се пие прясно мляко, то е добре да не е пастьоризирано а да бъде естествено, прецедено и преварено, според съветите на експертите от магазина Смешки на Дрешки.

Защо се поднася погача на 40тия ден от раждането на детето

Четиридесетте дни са пряко свързани с християнската вяра. Това е точния период, в които Иисус Христос е останал на земята след неговото разпъване. Затова и се ходи на черква при навършване на този период, за да се изчистят майката и детето от страдание по същия начин, по който Синът Господен е изчистил нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *