Покупка на смартфон от Виваком

Виваком с ново двайсе за клиентите

Смартфон от ВивакомИнтересна случка е да се закупят смартфони от български мобилен оператор. В такова приключение се видяхме с мобилния оператор Виваком, който стана известен с кражбата на име, лого, цветове и шрифтове за което може да прочетете тук и тук. Това въведение го правя за по-голяма яснота с каква компания си имаме работа.

Поради обективни условия се наложи да се закупят 2 броя бизнес клас телефони (смартфони) модел Samsung Galaxy XCover2.

След като бе направена преценка на възможностите се избра да се закупят от Виваком. За целта посетихме магазина в София, който се намира на Бул. Витоша в близост до НДК.

Интересното започна още оттам. Оказа се, че има една единствена бройка?! На въпрос защо, отговора бе – Ми така ни зареждат?! Тук братята англоговорящи казват WTF?!

Само да спомена, че това става в 21-ви век 🙂 и то с компаниия, която претендира да е голяма работа (поне на събития като Webit така твърдят).

И така от магазина обясниха, че другия телефон щял да бъде на другия ден в магазина. Ние се съгласихме и взехме единия за ползване (поради обективни причини). Всичко бе заплатено на момента доста голяма сума (както трябва и да бъде).

На другият ден когато човек отиде да вземе телефона и се оказа, че ни предлагат ползван телефон с изхабена батерия и свалено фолио. Отново се наложи да се прави допълнителна договорка за нова батерия. Която батерия разбира се, ще бъде в магазина след 4 дни?! Дотогава да се ползва с тази.

Интересното е че в тези допълнителни странни договорки от магазина поеха ангажимента да се обадят, това разбира се стана след като многократно бяха отправени запитвания.

Много важен момент е, че Виваком доказано подслушват абонатите си и сега ще обясним защо. В деня на получаване на батерията за който от магазина поеха ангажимент почти до късния следобед нямаше никакво обаждане. Обаче след проведен разговор по телефона в рамките на бизнес групата минути след като се приключи разговора по телефона се получи обаждане от Виваком, че батерията е в магазина. Човек отиде да я вземе. По телефона преди това си коментирахме как би трябвало поне старата батерия да бъде оставена най-малко, като компенсация за странният подход на Виваком при продажба на висок клас телефони на бизнес клиенти. Когато човека отиде в магазина се оказа, че управителя с вид на полуграмотна мутра бе в готовност (което бе странно трябва да се получи само една батерия 🙂 за телефон). Това бе явен опит за заплаха на клиент и оказване на натиск ако евентуално се опитаме да си потърсим правата.

Разбира се ние сме отчели грешките си при тази така да я нарека „сделка с Виваком“ и това ще ние обица на ухото. Важното е обаче други да не я правят. Имайте предвид, че рекламите на Виваком са едно, а реалността съвсем друго. При това разликата е огромна! Във Виваком е практика да се продават ползвани телефони за нови, както и се оказа и при другите оператори.

Важните поуки:

  1. Не приемаите разпечатани кутии на телефони.
  2. Не приемайте телефони със свалено фолио.
  3. Не плащайте предварително ако трябва да получите нещо в друг ден. Когато си получите всичко тогава и плащате.
  4. Винаги си проверявайте датите на гаранционните карти.

Благодаря, че се обадихте на Виваком! А опа обърках се – Приятно пазаруване с Виваком! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *