Помощни средства – ГЕВЕЛ-М ЕООД

Комбиниран стол за тоалет и баня LEO 272

На близък роднина му се наложи да се изпишат помощни средства и по-конкретно инвалиден стол. Този стол е и с възможност за използване за тоалетни нужди. Така наречения комбиниран стол.

Такаа дотук добре. При издаване на документ за получаване на помощни средства в България лекарите са обвързани с фирми, които им плащат. В този случай това не ни подмина. Лекарите ни изнудиха да получим средствата от фирма „ГЕВЕЛ-М“ ЕООД.

Фирмата е от гр. Пловдив. Занимава се с „производство“ и внос на помощни средства за инвалиди. Думата производство е в кавички поради това че това което „произвеждат“ като инвалидни столове става само за масичка на колела.

Измамата с тези колички се състои в следното – лекарски рекет в комбинация с фирми с некачествена продукция. Инвалиден стол, който е производство на въпросната фирма е изключително некачествен. Правихме рекламация и с много мрънкане от тяхна страна стола бе сменен.
Новият стол като нов още беше изключително раздрънкан и се клатеше, така сякаш танцува. Също така тоалетната част, която е от некачествена пластмаса. Самият леген за тоалетни нужди се държи от пластмасови скоби (за икономия и по-евтино). Това спестяване може да доведе при тоалетни нужди да се разлее легена и да стане неприятна ситуация. За мен този който го е измислил се е самозабравил адски много.
Също така придвижването в домашни условия с този стол е направо едно истинско изпитание.

Не на последно място искам да спомена, че материала за облицовка на облегалките за ръце изключително лесно се износва и се цепи и къса. Това причинява изключително неудобство на ползвателя. Не е качествена изкуствена кожа, а мушама.

Да се иска цена от около 300 лв. е направо безочие.

Хората от фирмата в интерес на истината бяха много любезни, когато поискахме да сменим стола. Това беше направено. Но фактът си остава – некачествени комбинирани столове в комбинация с лоби в лекарските среди.

Подобни случаи в България много. Да не кажа, че това е единствения законен начин за получаване на помощни средства за инвалиди.
Съветвам всеки, който му се наложи да сигнализира компетентните органи и участниците в подобни схеми да бъдат санкционирани.

И не на последно място от фирма „ГЕВЕЛ-М“ ЕООД не купувайте нищо!

One thought on “Помощни средства – ГЕВЕЛ-М ЕООД

  1. Фирма Гевел-М ЕООД и фирма Медика Трейдинг са една и съща фирма с един и същ собственик.Медицинските стоки са китайски.За това са клатушкащи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *