Прахосмукачка KARCHER A 2004

Прахосмукачка Karcher А 2004

Бих искал да споделя моя опит с продукт от марката KARCHER. Имал съм руска прахосмукачка Тайфун, а и след това Taurus. Един от основните ми критерии при търсене на прахосмукачка за битови цели е да има постоянен контейнер за отпадъци или да е с комбинирано действие – тобрички и контейнер.

Тъй като руската прахосмукачка поостаря потърсих нова с марката Taurus, заради възможността за работа с постоянен контейнер и хартиени торбички. От нея не съм доволен. След това потърсих ново решение на въпроса.

След разпитване на приятели и познати се оказа, че в магазин Практикер се продават прахосмукчаки KARCHER. След като поогледах консумативите и самия уред се реших на стъпката да направя покупката. Цената от 17лв. за 5 торбички не ме спря.

Останах приятно изненадан от това че цялата прахосмукачка е с пластмасов корпус и е сравнително лека. Уредът се държи стабилно от 4 сравнително големи и масивни колелца, който позволяват изключителна маневреност.

Друго предимство е че тръбите са направени от стабилна и качествена пластмаса, която позволява измивване след работа и по-лесно отпушване при възникнал проблем.

Този модел работи основно с торбички, които са направени от качествена хартия и са с голям обем. Това позволява за домашни цели да се извършат няколко почиствания с една торбичка преди да се наложи смяна.

В случай, че се наложи може да се изчисти олио или течни масла след като се махне торбичката.

Големият филтър спомага за надеждна защита на двигателя. Също така долната част на двигателя е монолитен блок, което спомага за защита от запрашаване.

Друга интересна възможност е чрез допълнителен метален контейнер да се чистят камини.

Основния и недостатък е това че е доста шумна, но пък това би било едно доказтелство че вие днес почиствате.

Това което много ми хареса е управлението на самия уред – чрез 2 копчета включване и изключване. Няма степени, еквалайзери и др.

Според мен тази прахосмукачка е добра за домашни цели и горещо я препоръчвам.

Ако искате да сте в течение за други страхотни прахосмукачки се абонирайте горе вдясно.

2 thoughts on “Прахосмукачка KARCHER A 2004

  1. Здравей,пиша ти в връзка с Керхер прахосмукачката аз имам същата,но ми е много трудно да намеря торбички за нея да знаеш от кой магазин да си закупя?!

    1. Здрасти, редовно си ги купувам от Синята Лафка (Практикер) ;)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *