Принтер HP LaserJet P1005

Принтер HP LaserJet P1005

По съвет на приятелка, която се занимава с преводи и уроци по английски реших и се сдобих с принтер HP Laser Jet P1005 за домашни цели. Държа да отбележа, че за първи път купувам принтер. Първото нещо след като го отворих и ми направи неприятно впечатление е липсата на USB кабелче. Тоест то трябва да се закупи отделно. За мен това е голяма загадка, как толкова велика фирма като Hewllet Packard не осигурява възможност принера да се пусне веднага. Интересно би било ако се закупи за ползване в провинцията и там няма компютърни магазини. Та дотук с отрицателните неща.

След като го разопаковах принтера е с доста прилични размери и с доста изчистен дизайн. Не заема много място на моето домашно бюро.

Инсталацията на софтуера мина странно. Тоест оказа се, че новия софтуер незнайно защо е писан чрез Microsoft.NET технология и изисква .NET Framework. Това за мен е странно и винаги имам едно наум когато даден софтуер за периферия изисква Н на брой допълнителни условия. Интересното в случая е, че няма още допълнителни изисквания, като зодията на потребителя или куп други идиотии.

Та като изключим тази „особенност“ инсталацията мина гладко под Windows XP Professional. Като тестовата страница също се разпечата гладко.

Основно този принтер го взех за разпечатване на текст и таблици. Прекрасно се справя с фактури и пликове за писма като допълнение. Сравнително бърз печат. Не е много тих, но с това се свиква. Качеството на печат е 12000dpi и с невъорижено око се вижда, че е на ниво документа, който излиза от принтера. По отношение на бързината на печат, още не съм го тествал, но на теория го дававт 14 страници за минута.

Принтерът има възможност за зареждане на многолиста (около 150 листа). Дават го на теория месечно натоварване от около 5000 страници, което също още не съм пробвал, но пък звучи добре.

Като съотношение цена / възможности и като добави целта за която аз го ползвам моето мнение е че е прекрасна възможнсот за печат в домашни условия. А и в много офиси съм го виждал да печатат оферти, фактури и прочие офисна документация.

Този уред е един превъзходен избор за потребители с малък или ограничен бюджет.

Ако искате да сте в течение за други страхотни продукти се абонирайте горе вдясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *