Лесен ли е разводът по взаимно съгласие

Адвокат за развод

Както и да го погледне човек, независимо от вида му, разводът си е неприятна част от живота, за която за огромно съжаление статистиката все по-често доказва, че стремглаво се увеличава. Всяко семейство изпитва своите травми и перипетии, но понякога нещата излизат извън контрол и една от двете страни не издържа ментално на постоянно засипващото ежедневието напрежение.

На хората не са им нужни допълнителни дразги освен тези, които идват от източника „работа“. Там човек достатъчно може да се натовари и физически, и психически.

Защо, обаче, човек трябва да има и допълнителен стрес, когато се прибере у дома при семейството си? Нима основната асоциация с дома не беше пристан, утеха, спокойствие, любов?

Когато тези неща се забравят – започват дребнавите, но редовни проблеми между двойката, а това скоро се прехвърля и върху децата (ако има такива). Е, в такъв момент, когато започне да се пречи и на личния живот на половинките, и на децата, по-добре нещата да приключат.

В настоящата публикация ще разберете за двата най-основни вида разводи – този по взаимно съгласие и по исков ред. Ще научите и по кой начин ще е по-добре и по-лесно да се разведете с доскорошната си половинка.

Бърза подсказка – експертите от SBKLaw.bg съветват всеки човек, който е в ситуация на развод, да потърси помощта на професионален адвокат, който да може да сведе нещата до развод по взаимно съгласие. Това е далеч по-цивилизования вариант – ще се убедите сами.

Ако бившата ми половинка не иска да се съгласи с развода?

Както вече стана ясно, съществуват два вида разводи. При първият (този с взаимното съгласие) и двете страни са съгласни всичко да приключи бързо, мирно и спокойно, в интерес на взаимното улесняване.

Има и друг вариант, обаче, при който една от двете страни не желае да даде права върху дадено нещо (движима или недвижима собственост) и/или някого (деца). Тогава следва по-сложният вариант – развод по исков ред.

В такъв случай наистина ви трябва доста добър адвокат, защото наред с всички други процедури, се завеждат и куп граждански искове, които трябва да бъдат удовлетворени по някакъв начин. Тези уж рутинно изглеждащи неща могат сериозно да утежнят нещата и за двамата доскорошни партньори.

По-благоприятният сценарий

Ако все пак и двете страни искат да проведат развода си цивилизовани и се съгласят за това да се разведат по взаимно съгласие, тогава нещата се свеждат до лесната част, за която все пак ще ви трябва адвокат. Той ще ви помогне с основните законови разпоредби, за да не се окажете от страната с по-неблагоприятна съдба, например.

За щастие, специалистите от SBKLaw.bg са на разположение да помогнат по всяко време. Посетете Интернет страницата на професионалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *