Ресторант „Манастирска Магерница“

Ресторант "Манастирска Магерница" в София

В далечната 2003-та година по служебен повод попаднах в ресторант Манастирска Магерница в гр.София, ул. Хан Аспарух 67.

Ресторантът се помещава в стара къща от преди 9-ти Септември 1944год. Дворът е разделен на 2 части – за летен сезон (лятна градина), зимен сезон (зимна градина). Атмосферата навсякъде е автентична с много стари предмети. Впечатление прави това че навсякъде по масите покривките са ленени, бели и чисти.

Много ми е приятно когато ме посрещнат вежливо на входа, за да ме настанят без да го има досадното препречване на входа с въпроса „Колко човека сте?“.

За добре дошъл поднасят на масата топла и дъхава питка с градинска чубрица.

Менюто предтавлява сбор от стари български манастирски рецепти от различни крайща на България и има избор за всеки вкус. Всяко ястие е приготвено с високо качество.

Хубаво е че обслужването е на ниво. Не се налага да гониш сервитьора за допълнителна поръчка или пък да чакаш дълго за да се уреди сметката.

Друго хубаво нещо е че когато заведението е пълно съм си взимал храна за вкъщи и мога да се насладя на ястията в домашна обстановка.

Въобще комбинацията от атмосфера, обслужване и прекрасната кухня  правят ресторант Манастирска Магерница прдпочитано от мен място за делови и лични срещи.

Ако искате да сте информирани за други страхотни заведения се абонирайте горе вдясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *