Ресторант “Манастирска Магерница”

Ресторант "Манастирска Магерница" в София

В далечната 2003-та година по служебен повод попаднах в ресторант Манастирска Магерница в гр.София, ул. Хан Аспарух 67.

Ресторантът се помещава в стара къща от преди 9-ти Септември 1944год. Дворът е разделен на 2 части – за летен сезон (лятна градина), зимен сезон (зимна градина). Атмосферата навсякъде е автентична с много стари предмети. Впечатление прави това че навсякъде по масите покривките са ленени, бели и чисти.

Много ми е приятно когато ме посрещнат вежливо на входа, за да ме настанят без да го има досадното препречване на входа с въпроса “Колко човека сте?”.

За добре дошъл поднасят на масата топла и дъхава питка с градинска чубрица.

Менюто предтавлява сбор от стари български манастирски рецепти от различни крайща на България и има избор за всеки вкус. Всяко ястие е приготвено с високо качество.

Хубаво е че обслужването е на ниво. Не се налага да гониш сервитьора за допълнителна поръчка или пък да чакаш дълго за да се уреди сметката.

Друго хубаво нещо е че когато заведението е пълно съм си взимал храна за вкъщи и мога да се насладя на ястията в домашна обстановка.

Въобще комбинацията от атмосфера, обслужване и прекрасната кухня  правят ресторант Манастирска Магерница прдпочитано от мен място за делови и лични срещи.

Ако искате да сте информирани за други страхотни заведения се абонирайте горе вдясно.

Четете още от Theodorus

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *