С какво да съчетаваме туниките?

Дамски туники за всеки ден

Туниката е стилна, удобна дреха, която предлага голямо разнообразие от стилове, материали, цветове и фактура. Това я прави универсална за всеки повод през цялата година.

Едно от основните предимства на туниките е, че с тях успешно се прикриват недостатъци на фигурата. На по-слабичките визуално придават правилния обем, коригират пропорциите, а при по-пищните дами „издължават” силуета, като ги правят по-стройни.

Как да съчетаваме правилно туниките с други дрехи, за да бъдем наистина привлекателни и модерни?

Летните туники са свободни, обикновено са ушити от натурални дишащи тъкани /лен, памук/ или от лека синтетика. Външно приличат на удължена риза с коланче, тениска или блузка, разцепена в долната си част. Тук трябва правилно да изберем стила като се съобразяваме с типа фигура и подходящия за нас модел и размер. На онлайн пазара и в реалните магазини има достатъчно голям избор от модели туники за всяка фигура

Летните модели са обикновено с къс ръкав, кръгло или V-образно деколте. Могат да бъдат едноцветни или бродирани с апликации, или да бъдат в етно-вариант с камъчета, орнаменти и щампи.

С какво можем да носим туниките?

Въпреки, че туниката е универсална дреха, все пак при съчетаването й трябва да се подхожда грамотно. Много добре туниката се съчетава с дънки, клинове, шорти, тесни панталони и даже плътни чорапогащи.

С дънките и шортите трябва да се носят не много дълги  и широки туники. С клин много добре се съчетават модели до средата на бедрото дори по-дълги. Те могат успешно да се носят с колан. За плътни чорапогащи са подходящи удължени туники.

Хармония на цвят и модел

Ярките туники идеално се съчетават с класически дънки, черни панталони, или клинове. Може също така долната и горната част да са в един цвят.

Добре изглеждат бежови къси панталонки или бермуди тип капри с туники в кафеви тонове. Червени или черни модели със щампи могат да създадат оригинален образ със сиви, бели или черни панталони и къси панталонки. Разбира се, ако туниката е с ярка шарка, то моделът й трябва да е по-изчестен, а шортите едноцветни и не много ярки.

Ако се събразите с някои от нашите съвети, туниката ще стане любима дреха от вашия гардероб.