Счетоводна кантора или inhouse счетоводител

Счетоводна къща Contract.bg София

Представете си, че току-що отваряте вратите на своя дългоочакван и добре планиран бизнес, ами сега?! Как да изберем счетоводител и кое е най-рентабилното решение, което ви предстои да вземете?!

Оказва се, че това е един от най-трудните избори, които ви предстои да направите. По-голямата част от хората са в недоумение дали да се доверят на услугите на счетоводна къща или да заложат на счетоводител на трудов договор.

В главата им изплуват поредица от въпроси, чиито отговори остават неразгадани. В стремежа си да изберат най-изгодния вариант, те забравят за куп други немаловажни подробности.

В тази статия ще ви дадем не малко полезни съвети, с които да си послужите в момент, в който сте изправени пред подобна дилема. Вярваме, че нашите насоки ще ви бъдат от полза и благодарение на изписаното по-долу ще вземете правилното решение, така че бизнесът ви стремглаво да се изкачва нагоре.

Счетоводител или услуги от счетоводна къща

Статистиките сочат, че огромен процент от собствениците на малки и средни бизнеси залагат на услугите, предоставяни от счетоводни къщи. Каква е основателната причина да избират този вариант пред другия? Без съмнение везните се накланят в тази посока, чисто и просто, заради финансовата страна на нещата.

Когато решите да наемете счетоводител, то сумата, изискваща се от вас да заплащате, е в пъти по-висока. Освен това е необходимо да се погрижите и за работно място, както и за софтуерна техника, където назначеното лице да извършва своята дейност.

Сега идва ред да разгледаме и следващия въпрос, а именно каква цена е нужно да заплатим, в случай че изберем реномирана и доказала се счетоводна къща, каквато е Contract.bg. Със сигурност няма как да определим една точна сума, тъй като всичко е в зависимост от това каква дейност предстои да бъде извършвана, както и сложността на обработваните документи, броя на наетите служители и дейността на самата компания.

От който и ъгъл да погледнем над нещата, то горната граница на сумата, която следва да бъде заплатена, със сигурност ще бъде наполовина на тази, необходимо да бъде внасяна за нает счетоводител на трудов договор.

Без съмнение парите са основният фактор, потикващ ви към това да вземете решение, изгодно за вас самите. Разбира се, това не е единственото, с което трябва да се съобразим, когато ни предстои да стартираме бизнес.

Трябва да проучим много внимателно пазара и да се консултираме, за да не се окаже накрая, че сме доверили една доста сериозна задача на човек с малко опит и не до толкова добри компетенции.

Съветът, който можете да получите от нас, е да не се доверявате на счетоводни къщи, за които не сте получили препоръка, а сте предпочели на случаен принцип. Отделете си достатъчно време, през което да проучите внимателно, и едва тогава направете избора си. Надяваме се да сме ви от полза и да поставите началото на един наистина успешен бизнес.