Секс играчки – 5 страхотни причини да ги ползвате

Секс играчки - защо да ги ползвате

Използването на секс играчки и различни интимни аксесоари, които да подобрят живота и интимните ви преживявания отдавна не е табу в България.  Всъщност според Sexo.bg – един от най-популярните сексшопове в България промяната в родните потребители е повече от осезаема.

Тенденцията да се разсъждава, че секс играчките са предназначени само и единствено за самотни или прекалено развратни хора вече отдавна е отшумяла, което е подкрепено и от данните на статистиката, която показва значителен ръст на потрбеителите, притежаващи такива.

Днес интимните играчки като големи и малки вибратори, щипки за зърна, секс куклите, вибро пръстените и много други са често част от преживяванията в спалнята на много двойки. Причините не са една и две, но поне вече използващите подобни уреди не са маргинализирани, както това бе факт в близкото минало.

Сред причините защо да използвате секс и играчки има и сериозни и логични аргументи, на които ще се фокусираме в настоящата статия.

1. По-чести оргазми

Употребата на секс играчки от жени например значително увеличава вероятността за достигане до оргазъм.

Това обаче не е всичко, а в интерес на истината според едно международно проучване значитлено нараства и вероятността за получаване на множествени оргазми от дамите, нещо което със сигурност те биха оценили подобаващо.

2. Профилактика на половата система

Здравето на половата система ни осигурява дълги години на сексуална активност и подобрена фертилност за по-дълъг период. Това е ключово с оглед значителното по-късните раждания, които наблюдаваме в цяла Европа и в частност у нас.

Използването на вибратор например подпомага и жените в менопауза да се справят по-лесно със страничните и неприятни ефекти на този период от живота.

3. Опознайте по-добре партньора си чрез фантазия

За жалост много двойки имат несподелени сексуални фантазии помежду си. Въпреки значително по-разкрепостеното днес общество, то това е факт в не едно и две семейства, които все пак се притесняват да споделят толкова интимни моменти помежду си.

Използването на секс играчки в увертюрата на сексуалния акт е отличен начин да постигнете едно по-добро опознаване помежду си, както и да започнете да споделяте неща, които до преди са били табу.

4. Удовлетворете любопитството си

Любопитството е това, което е карало човечеството да изследва нови земи и идеи. В секса това не е изключение и ако до момента никога не сте използвали секс играчки, то със сигурност сте се чудили какво е усещането.

Има един начин да разберете дали те ви допадат и да измерите ефектите, които те оказват върху пълноценният ви сексуален живот.

5. Разнообразете връзката си

Неизменно при дълготрайните връзки настъпва етап, в който нещата в спалнята доскучават. Един от вариантите да ги напрвите по-пикантни и интересни е да изпробвате нещо ново и модерно. Нищо не губите, ако решите да изпробвате нещо, което да накара и двама ви да се почувствате като на първа среща.

Интимните аксесоари постепенно придобиват все по-интересни приложения и като такива често са в състояние да ни накарат да се чувстваме по-пълноценни, по-облекчени и по-щастливи от живота, който живеем.