SOFIA LIVE CLUB? Не, благодаря!

Sofia Live Club

Днес бях на представянето на новия албум с заглавие “Вода” на Стоян Янкулов – Стунджи и Елица Тодорова. Представянето се проведе в Sofia Live Club. Събитието беше страхотно. Беше добавена изискана африканска нотка в лицето на гост-музикантите в албума Мамаду Диабате и Абдулаи Джембе от Буркина Фасо. Обаче искам да акцентирам по-скоро върху мястото.

Sofia Live Club е място къето е била бившата дискотека Нерон и какво ли още не със специална слава от близкото минало.

На това събитие се озовах по покана и общо взето ми беше първото и последно стъпване на това място в този му вид!

И така като начало бяха закупени билети на цена от 12 лева от Билетния Център на НДК. С влизането на входа ни посрещат странно изглеждащи господа (охрана) с видими татуировки и с облик на колеги на Дон Корлеоне. Господата бяха с поглед и държане като че да се нахвърлят всеки момент ако реша да си избърша носа. Което носталгично ми припомни началото на демокрацията и бума на охраната по тези места, къде квалифицирана и обучена, къде не. Тази сценка от самото начало започна да ми действа подтискащо. Имах чуството, че съм на частно парти без покана и ме гледат като натрапник. Защо ли си мисля, че на такъв род събития не биха отишли квартални джебчии.

Също така аз съм клиент, който адски много мрази да му препречват пътя на вход на нощен клуб, бар, дискотека пицария и др. Очеизваждащо е че може би знам все пак къде съм се запътил и може би съм клиент. Или пък имам среща. Имат още да се учат на обслужване. Много подтискащо и дразнещо. Още не са свикнали, че на клиента трябва да му е комфортно и че той не е досаден навлек. А именно клиента дава парите. Може би към 2049 година ще има мааалък прогрес.

Другото странно за мен нещо бе създалата се ситуация за момент. Компанията имахме билети, но на входа имаше видно изложен касов апарат и господина зад него започна едно суетене и късане на разни листчета, които не видях в детайли. Един вид втори билет?! Доста подозрително при положение, че имаме билети. Както и да е.

Дългият коридор до предверието където се намира гардероба (оказа се безплатен, да не повярва човек) до самото място за веселба бе решен в черни и бели черти с огледален черен таван. Много прилича на входа на гробница или мавзолей. След като се наредихме чинно на опашка за гардероба мавзолейната атмосфера се подсили с черния мрамор, които покриваха мивките срещу него. Имаше странни черни рози. Имах чуството, че всеки момент ще изкочат от някъде семейство Адамс.

Такаа дадохме си дрехите на гардероб и се запътихме към самия бар.

Вътре мавзолейната атмосферата бе в кулминация. Изобщо не се разбира, че това е място за парти, забавления и прочие социални дейности. Изключително подтискащо.

След като влязохме веднага сякаш попаднахме като навлеци насред частно парти. Комплексирани дами и господа, които присъстваха като че ли на вечерта на Оскарите щъкаха насам натам и се перчеха като пауни. Журналисти които нагло снимаха където трябва и където не трябва. Даже по едно време откровено помолих един “оператор” да не ми свети в очите защото просто не мога да видя нищо наоколо.

Няма кой да  те упъти къде и какво. Всяка втора маса бе РЕЗЕРВЕ. И изведнъж сякаш се озовах през 1994 година на миналия век. Попитах най-близката сервитьорка за маса – тя грубо ми отвърна, че билета нищо не значи и да си търся маса. Интересен момент, че билета нищо не значи на това място. Тоест само да взлезеш и да ти вземат парите. А вътре кучета те яли.

Всеки сам си решава и си избира. Но аз лично не смятам да ходя там освен ако мнооооого си заслужава определен изпълнител.

Четете още от Theodorus

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *