Софийска Вода продължава да дерибейства!

Софийска вода отдавна прави каквото си иска в София. Особено когато бяха англичаните собственици.

Да не говорим за злоупотребите с заплати на ръководни длъжности на фона на икономическата реалност в странат.

Няма да коментирам години наред липсата на ремонти и изнасянето на средства извън  страната. Няма и да коментирам безпардонното поведение на българската страна, която мълчи (явно добре е платено). Качеството на водата също няма да го коментирам. То е никакво! Особено като се знае в язовир Искър какви нечистотии се оттичат.

Интересна е практиката напоследък Софийска Вода грижливо да се обажда по телефона (даже и по телевизията го дадоха) на длъжници (независимо от сумите, понякога са за 10 лева).

Друго интересно в практиката на фирма Софийска Вода е че когато трябва да се отчитат водомерите може да се залепва уведомление на всяка входна врата (в някои случаи близо до надпис лепенето забранено :)). Но когато има ремонт в даден район не може?!

Това добре. Обаче днес се оказва, че 12 часа няма да има вода. В този случай няма уведомление на входната врата. Може би това не е толкова важно. Кучета ги яли потребителите!

На моето обаждане ми обясниха, че били подали информация към медиите. И тяхно било решението за публикуване. Нещото което буквално ме вбеси е „Извинете за неудобството“. Еми не искам да ги извинявам и не мога да го направя! Искам да има качествена услуга и да ме уведомяват за ремонти!

Да не говорим, че след „ремонт“ известно време водата тече кафява и трябва да се източи, за да става за нещо. Това количество разбира се го плащаме ние! Колкото и да е абсурдно, но е факт!

Аз като потребител не ме интересува на какви медии са го подали или не като информация. Интересува ме информацията да е на удобно за живущите място (не всеки има Интернет, понякога може и да сме пропуснали дадена емисия новини).

Поредното абсурдно поведение на монополист! И задължението на потребителите е да плащат сметките!? А когато поискаме качество се излиза с куп обяснения?

Можете и да прочетете за това как се подават фактури към електронната система за разплащания E-Pay.BG.

7 thoughts on “Софийска Вода продължава да дерибейства!

 1. Защо се допуска самоотчет,?.Защо се допуска отчитането на база?При това положение тези който отчитаме
  реално изразходвана вода плащаме много повече.Получава се голяма разлика между отчетено и реално изразходвана и това количество се разпределя пропорционално.Тези от самоотчета имат три пъти по-малко.Това е доказателства ,че се лъже при самоотчет.МОЖЕ ли цяла година инкасатора да не засече водомерите. До кога ще продължи, това безумно отчитане.,?, Предлагам ,щом не се осигурява достъп да има голями глоби.

 2. И софийска вода и топлофикация си правят с нас каквото поискат и ние само им плащаме и козируваме,което е жалко.Не може месеци в които изобщо не ме е имало да плащам суми които съм живяла, а не съм на кубици. Както и вие пишете…“ Няма да коментирам години наред липсата на ремонти и изнасянето на средства извън страната. Няма и да коментирам безпардонното поведение на българската страна, която мълчи (явно добре е платено). Качеството на водата също няма да го коментирам. То е никакво! Особено като се знае в язовир Искър какви нечистотии се оттичат…….“ постоянното им спиране на вода, ни кара нас да пием и да се мием с кафеникава вода, понеже за да се източи трябва цял ден да е пусната.

 3. Христо, както споменах в по-горния коментар ДКЕВР са една жалка групичка хора, която се държи лобистки и си затваря очите за много неща. Няма за какво да се учудваме. Може да прочетеш повече в този материал – http://www.magistrala.net/2010/07/12/sofijska-voda-vs-e-pay-bg/
  Те милите дори не са разбрали какво съм им написал :).

 4. Софийска вода е намерила най после начин да намали ефективно
  загубите на вода.Лесно и ефективно- като ги фактурира на
  Клиентите си.И това се приема от ДКЕВР. Осребряването на
  загубите на вода е нагло насилие на монополиста над Потреби
  телителите.Бих призовал подобни опити да се отхвърлят безуслов
  но,като фактурите не се заплащат. Аз поне ще го правя.

 5. По отношение на ДКВЕР мога да кажа следното. Пускал съм жалба, която имаше за цел да да накара Софийска Вода да подава освен само чистата сума, но и параметри за периода и номер на фактура към E-Pay BG. За да може когато плащаш онлайн да си наясно какво плащаш! Не знам какви „експерти“ са там. Но са изключително неграмотни и неуки хора останали от комунизЪма! Пратиха ми отговор, че имало хартиена фактура и имало всичко в нея?!?! Тук просто оставам безмълвен. Изводите всеки може да си направи сам!

 6. Още по-страшно е, че от постъпилата в мрежата вода само 38% достига до потребителите! Останалите 62% са обявени официално за загуби по пътя – но разноските за тях се поемат от гражданите на София. Това е известно официално на ДКВЕР – реакция няма. Явява се и нарушение на приватизационния договор, но никой не се интересува.

 7. Не се учудвам. Монополистите у нас са по-горно качество. Потребителите нямат права, а само задължения (да плащат сметките).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *