Spice Station – Магазин за подправки

Spice Station - необикновен магазин за подправки, чай и вкусни неща

В дълбините на вековете можем да открием много информация за това как човечеството се е развивало и е минавало през Времето.

Много години подправките са били и средство за разплащане. Например цената на шафран, индийско орехче и други подправки се е формирала в зависимост от теглото им злато. Много от европейските благородници и аристократи са парадирали с това, че са могли да добавят към ястията си подправки. В наши дни се парадира с телефони, лаптопи и автомобили, а в онова време с подправки. И печалбата от търговията с тях.

Във времето на колониалната епоха търговията с подправки е била в разцвета си. Също така е имало огромна надпревара кой ще владее така наречения Път на подправките.

Това, което се нарича Път на подправките е морски път, който „свързва“ така наречените острови на подправките (Молукските острови) с Европа. Трасето минава през Индокитай, Източна и Западна Индия, Близкият Изток и Среиземноморието. Може да се каже, че когато османците овладяват контрола на пътя през 15 век, за да контролират търговията с подправки и с това започва епохата на Великите географски открития.

Освен спагетите (пренесени в Европа от Китай) на Марко Поло дължим още и подправки като индийско орехче, канела, черен пипер, динджифил и много други.

Народите и културите в цял свят през вековете са използвали подправките в две основни направления – готварски цели и лечение. Дори преди да се открие Пътя на подправките за европейците те са ползвали в една или друга степен подправки, които са били характерни за районите в които са живеели.

В България по време на така нареченият Преход (неясно към какво) се появиха много специализирани магазини за подправки. Освен това много и различни подправки се появиха и по големите търговски вериги. Общо взето разнообразието стана голямо и много екзотични неща вече са достъпни и в България.

Искам да ви представя едно късче с усещане за целия свят. А именно Spice Station – магазин за подправки. Намира се току до пазар Римската стена в квартал Лозенец в София на адрес улица Стара стена 1. Няма как да го пропуснете.

В него ще намерите подправки от целия свят с безкомпромисно качество. Също така модерният напоследък желатин, които се пие за проблеми със ставите и опорно-двигателния апарат.

Също така в Spice Station може да откриете и уникални чайове и кафета. Хората, които работят там са експерти, които са наясно какво продават и кое за какво е. Така че можете да им се доверите за препоръка и насока.

Обслужването и отношението към клиента в Spice Station е водещ мотив в работата им и е емблема на това, което правят.

Ето малко снимки :). А защо пък и да не го посетите наживо! Това може да направите през седмицата до 19:00 часа, в събота до 18:00.

2 thoughts on “Spice Station – Магазин за подправки

  1. Здравейте, бихте ли ми казали до колко часа вечер работи магазинът?

    1. Добър ден!
      Можете да посетите Spice Station през седмицата до 19:00 часа, в събота до 18:00.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *