Стандартно обзавеждане за баня

Съществуват много видове мебели за баня и преди да направите правилната покупка, трябва сте убедени, че те са това, което искате. Трябва сте сигурни дали сте избрали мебели, които са устойчиви на влага или такива, които са устойчиви на намокряне. Межди двата вида съществуват огромни разлики и е добре да сте запознати с техните характеристики.

Устойчивите на влага мебели нямат достатъчно добър повърхностен слой, което води до проникване на течности, в следствие на което следват деформации, нарушения в здравината, разлепвания и повреда във външния вид. Това са мебелите от MDF и те не са подходящи за помещения с висока влажност и места, където да бъдат намокрени с вода.

Водоустойчивите мебели в голяма степен абсорбират влагата. Те могат да бъдат изработени от най-различни материали: качествена пластмаса, интериорно стъкло, полирана мозайка, изкуствен камък и др. Някои дори могат да бъдат изработени от дърво и дървени плоскости, които преди това се импрегнират по специална технология и имат сериозно лаково покритие.

Но кои мебели отговарят на понятието „стандартно обзавеждане за баня“? Това са всички видове шкафове, които могат да бъдат под или над умивалника. Размерите им зависят съответно от големината на банята. Те могат да бъдат монтирани на стената, но и да стоят директно върху пода.

Повечето дизайнери препоръчват във всяка баня да има шкаф под мивката, тъй като това прави банята по-ефектна. От естетическа гледна точка материалът, от който е направен шкафа, също е от много голямо значение, както и цвета, тъй като първото нещо, което виждаме, когато влизаме в банята, е именно шкафа заедно с огледалото.

Друг важен детайл, върху който трябва да се фокусирате преди да изберете мебел за вашата баня, са механизмите и фурнитурата. За предпочитане са стоманените и алуминиевите профили. Залагайте на ергономични механизми със съвременен дизайн за максимална функционалност . Такива например са плъзгащите механизми, които дават възможност да се използват труднодостъпни места.

Източник: https://bania24.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *