Страхът на големите вериги от общественото мнение

Ако замитането мръсотията под килима е новата свобода на общественото мнение – то османското иго ли се върнахме или в комунизма?

България. Годината е 1818, а не 1988, оп извинете годината е 2018, 21 век, България е в Европейския Съюз. Прилага се Българското и Европейско законодателство. Ти си активен гражданин с изявена гражданска позиция по разнообразни теми, която изявяваш гласно в социалните медии без притеснение.
Пишеш мнението и недоволството си по отношение на определени стоки и услуги в столичен мол във фейсбук страницата му, бидейки недоволен от конкретни стоки и услуги и тяхно качество и даваш обратна връка. Реципиентът не само не ти отговаря но “те слага на стол, усмихвайки ти се, връзва те за ръцете отзад здраво и ти запушва устата с мокър парцал напоен със самотворно” успивайки те с идеята, че мнението ти е чуто чрез незаконни ИТ манипулации на страницата си, което всъщност е най-страшното – не само да не ги чуваш, но и да лъжеш потребителите си в 21 век в Европейска държава че са чути, докато потулваш проблемите им. Докъде ли ще стигне това?

Историята разказва Irena Filched, чиито коментари заедно с тези на Ivan Todoroff биват GHOST HIDED от фейсбук страницата на Парадайс център този уийкенд.

“Най-обидно ми е, че именно са GHOST HIDE – нати коментарите ми, това е скрито от нас, че се крият и ме лъжат и заблуждават, че уважават мнението ми, но всъщност го крият от всички останали потребители от страх да не стане ясно, че имат негативна обратна връзка некачествени стоки и продукти на твърде високи цени в магазините. Това не е официална опция на фейсбук, а някаква незаконна ИТ манипулация да се крият мнения като това се крие от подателите им”.

Не е съвсем ясно дали политиката фейсбук страницата на Парадайс център е съвсем законна или това е някакъв ИТ хак, в който потребителят си мисли, че мнението му е уважено и чуто, но то реално е скрито от всички останали без затова да е уведомен подателят му. Потърпевшите Irena Filched и Ivan Todoroff го намират за крайно грозно и обидно към клиента.

На стената си във фейсбука си Ирена Филчед пише още:

“Да спомена само , че „Paradise“ Center крият коментари от свои клиенти удърно от страницата си във фейсбук като не ги трият, а ги скриват от срам от негативното мнения на обществеността за тоя кенеф наречен мол „лайфстайл център“. Култ на евтинията и фалшивата стока. Сигнализирам да пишете за некви е такива неща. https://www.facebook.com/paradisecente…/ И докъде реално се простира и е стигнало свободното слово и свободата на общественото мнение в България по-точно до опция бутон GHOST HIDE НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ (така че клиента да не вижда, че сме му скрили коментара), като има недоволни клиенти , че ни хейтят. Докато замитате мръсотията под килима само ще Ви зарие като камара най-накрая отгоре върху главите ви ако продължавате така, мишки с мишки жалки такива.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *