Свещи „Дъга“ от Евриком? Не, мерси!

Покрай Коледните и Новогодишните празници всеки иска да създаде приятна, уютна и празнична атмосфера в дома си.

И аз като всички искам същото. На помощ винаги ми идват и различни по аромат и вид свещи.

Тъй като по правило при покупка на определени продукти НИКОГА не избирам българското! И основания за това много.

Този път така се получиха нещата, че нямах особен избор и време също, така че избрах да купя цяла кутия от 12 броя червени свещи „Дъга“ от фирма Евриком. Още като ги видях ми направи неприятно впечатление във вида на всяка свещ, а именно неконсистентен материал и разни белезникави като малки мехурчета и шуплести образувания.

След като се прибрах у дома още на пипане материала не ми допадна и започна адски бързо да се топи под влияние на телесната топлина на ръката ми. Когато празничните свещтници бяха заредени с нетърпение ги запалих, за да стане една приятна Коледна Вечер.

Какво бе учудването ми, когато от свешниците не спря да се разнася пукане и пръщене с непостоянен и игрив пламък. Самият пламък така се получи, че той е винаги адски голям и огромна част от фитила гори, което води до бързо топене на материала на свеща (не мога да твърдя, че е восък, затова го наричам материал). Някак си доста бързо горят тези свещи.

Още „по-забавно“ става, когато загасите свеща след като е горяла малко. После няма палене. Фитилът се оказа изключително некачествен. Отне ми 10 минути да ги запаля отново и 1 кутийка кибрит.

Много интересен бонус е когато върху празничната трапеза покрита с хубава бяла покривка падне от този червен материал. След като се изчисти восъка по изпитана рецепта самите петна са като от флумастер и от първо пране не се изчистиха. Надявам се, че от второ, трето или десето пране ще излязат.

Както казва поета „Хубава работа, ама българска“!

Та в резюме ако се нуждаете от свещи за вашия празник!

Свещи ‘Дъга’ от Евриком? Не, мерси!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *