Tаблет електронен четец Pocket Book IQ 701

таблет Pocket Book IQ 701

Оглеждах пазара в България за да си харесам някакъв четец за електронни книги. Оказа се че има много и различни устройства с голям набор от функции и възможности.

В началото на моето търсене бях чувал за четци с електронно мастило – E Ink. В Интернет може да се намери много информация по въпроса какво е електронно мастило и има ли почва у нас. Накратко на бледосив екран с много нюанси на черно и сиво се визуализира текст и графични изображения. Двете основни неща при електронното мастило са – на първо място щади очите и натоварването е много по-малко; на второ място нисък разход на енергия, хаби се енергия само при смяна на страница при книги и смяна на екран при работа с различните функции.

Ценово нещата са с голям обхват от около 300 лева докъм 1000 с ДДС.Функциионалните възможности също варират и са с голямо разнообразие, само в фенерче и такива, които перат не съм виждал още.таблет Pocket Book IQ 701

И така, има модели с Bluetooth, WiFi, поддръжка на видео и аудио файлове, преглед на снимки,възможност за инсталиране на допълнителни приложения,поддръжка на игри много дурги.

Аз се спрях на модел Pocket Book IQ 701 на цена 352.00 лв, като разбира се има и други модели електронни четци за книги. Четецът е с 7-инчов цветен tft дисплей. Първото впечатление, което ми направи е солидния корпус и добрата изработка на устройството.

Операционната система на четеца е Android с което спомогна допълнително за моя окончателен избор на такова устройство.таблет Pocket Book IQ 701

Въпросният модел позволява поддръжка на електронни книги с формати Docx, FB2, «FB2.ZIP», TXT, PDF, DJVU, RTF, HTML, PRC (mobi), CHM, EPUB, DOC, TCR.

Поддръжката на pdf ми помага в ежедневната ми работа, тъй като съм качил стандартни оферти и документи необходими за работа с крайни клиенти. По този начин оперативни документи са ми винаги под ръка.

Освен това Pocket Book притежава вграден e-mail клиент с пълнофункционално ниво на сигурност в засивимост от нуждите на конфигуриране. Позволява връзка чрез POP3 и IMAP. Когато има връзка с Интернет ако дойде писмо веднага в горния десен ъгъл се появява плик за писмо в комбинация със звуков сигнал.таблет Pocket Book IQ 701таблет Pocket Book IQ 701

Поддръжката на wifi b/g/n е с отлично качество и стабилност. Хваща и отразени сигнали. Wifi n при този четец е наистина n.

Вграденият интернет браузър позволява да се преглеждат сайтове. Нещото, което ми допадна е пълната поддръжка на java script включително и последната версия на MooTools.

Ако желаете да прегледатетоку що направените снимки на малко по-голям екран то това можете да направите в формати JPEG, BMP, PNG, TIFF.таблет Pocket Book IQ 701

Много голямо удобство е позициониращия датчик, който позволява изглед landscape или portrait при четене или сърфиране в Интернет.

Слушането на музика е обезпечено с вградени колонки и стандартен 3.5 милиметров изход за слушалки.таблет Pocket Book IQ 701

В допълнение четецът има инсталирано приложение за водене на бележки. Ако човек има нужда да запише нещо в движение и няма къде. Бележките са 2 вида текстови и графични, тоест може да се нарисува малка скица.

Батерията на четеца Pocket Book IQ 701 се държи прилично. В зависимост от начина на експлоатация може да издръжи около 5-6 часа.

Файлове могат да се ползват чрез стандартна SD карта с максимален капацитет от 32 гигабайта.

Ползвам Pocket Book IQ 701 като своебразен таблет ежедневно и според мен за тази цена и като прибява неговите възможности, особенно wifi връзката съм изключително доволен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *