TimeScape ми предложи това пътуване във времето!

Били ли сте в Древен Египет?

Не, нали? Е, аз пък бях – TimeScape ми предложи това пътуване във времето, а и не само – предизвика ме да се измъкна от храма на Анубис!

TimeScape се намира в близост до Пловдивския университет – първата загадка е да се открие, тъй като е в тухлена сграда, а кой очаква да намери Египет в тухлена сграда в сърцето на Пловдив? Но има подсказка – табелата TimeScape на оградата.

И така, аз и тримата ми съотборника се срещнахме със собственика, който беше изключително приветлив и отзивчив – посрещаше с готовност всеки наш въпрос.

Бяхме на екскурзия в древноегипетски храм, когато забелязахме процеп в стената – естествено се вмъкнахме и се озовахме в мистериозно помещение, от което изход нямаше. Един-единствен слънчев лъч раздираше непрогледния мрак… Забавлението започна!TimeScape изглед

След малко стаята се освети от скрити факли и бе изрисувана с йероглифи, всяка подсказка беше красиво гравирана. Задухата липсваше, но все пак мистичната египетска атмосфера се усещаше. По стените имаше и малка изненада за по-наблюдателните.

Имахме едва 60 минути, за да се измъкнем и затова екипната работа беше от първостепенна важност.

TimeScape изглед на стаятаОглеждахме за улики, умувахме над подсказки, обсъждахме идеи, залягахме по пода, задействахме тайни механизми (кога случайно, кога не), а когато не се справяхме получавахме помощ по доста интересен и шумен начин.

Подложихме се на изпитание, но не физическо, а умствено – редихме пъзел след пъзел редихме, гадаехме каква ще е следващата задача и… успяхме! Разкрихме тайната!

А каква беше тя, какъв беше пътят към свободата? Това трябва сами да разберете – TimeScape ви очаква!

– Ангелина Александрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.