Унизителният двоен стандарт на (гр)адския транспорт в София

Бях си обещал да започна специална серия за особеностите  на градския транспорт в България и по-специално в град София.

И така първо започваме с особеностите на човешкия материал – оперативния такъв е нагъл, необучен, ниско квалифициран, за чужди езици просто забравяме.  А другото Бойко Борисов го е казал преди време и нещата са ясни.

В този материал ще разкажа за един от случаите при провека на карти и билети.

Става дума за изтекла пенсионерска карта на инвалид първа група, която не е видяна навреме. При проверката контрольора вижда, че е изтекла и вместо да каже на пенсионера да си я поднови, той съвестно я блокира. Това по принцип като случка бих го приел ако правилата се спазваха и от самите контрольори. Системно като видят цигани или по-якички пътници, които са нередовни не ги глобяват, нито го свалят от транспорта. Но в случая героя съвестен контрольор номер 253 бе на своя пост и блокира пенсионерската карта.

Отидох да заредя въпросната карта и какво бе учудването ми, когато се оказа, че има глоба от 20лв. А като знаем състоянието на пенсионера в България 20 лева са много пари. Още повече ме учуди странната ситуация, че заплащането на тази глоба в брой може да стане само на едно единствено място в София. Навсякъде другаде само с карта по електронен път.

Тази ситуация ме принуди да поискам среща с ръководителя по Контрол редовността на пътниците да ми обясни това селективно старание при провера. Въпросният господин ми обясни, че нямало как още от утре да се глобявали всички нередовни. Нямало как още утре да се променят нещата, но парите искат сега?! При това ако не се плати глобата от пенсионера картата няма да се разблокира и не може да се ползва!

В резюме както всяка „услуга“ у нас, когато поискаш да получиш за това, което плащаш + обслужване  трябвало да проявим разбиране, не можело от утре, трудно било …………………….

И много много оправдания, но вие драги ползватели трябва да платите сега!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *