Webit 2009 – защо няма да го посетя?

уебит

Webit наистина се оказва „изложение“ само че в смисъла на побългаряване на една идея. За съжаление този процес не подмина и тази хубава инициатива. От началото на рекламната кампания се рекламираше възможността за безплатно посещение на някои лекции.

Интересен момент се оказа, че организаторите максимално дълго не пускаха програмата (сигурно ще кажат поради ред организационни процеси и вероятно е така, аз лично „им вярвам„). И така след като се обнародва програмата се оказа, че болшинството възможности за безплатно посещение са представяния на фирми организации. И все пак си мисля, че ако това представяне ми е нужно все ще намеря начин да го получа.

Според мен при толкова партньори, спонсори и огромна рекламна кампания все можеше да се пусне лекция на PayPal или друго голямо име безплатно, или пък да се направи още една лекция безплатно.

Подвеждащата кампания имаше ефект, много хора наистина се регистрираха и посетиха сайта. Това е хубаво. Лошото е липсата на творчество и евтино повдеждане и манипулация. Разбира се PR и Реклама са 80% манипулация, но все си мисля, че всичко има граници и у нас често се бърка безочието с тези чужди думички!

Да не говорим, че попитах приятели, които работят в Deloitte и те самите не бяха чували. След като провериха се оказа, че с много малка отстъпка (която дават много интернет доставчици) могат да посетят събитието. Странно за мен наистина!

И така се отказах да пресека 1 улица до НДК за да си загубя времето. Но пък се надявам да спестя губенето на време на други хора!

Аз това събитие оттук нататък не смятам да го посещавам! Но пък всеки си решава!
И накрая имам една мечта – да има PR и Специалисти по реклама най-после и у нас!
Засега е само мечта, но пък някой ден кой знае!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *