За зелен (домат) хайвер в Била!

зелени домати от Била

неузрели и зелени домати от БилаТези дни по телевизиите у нас тече масирана реклама на плодове и зеленчуци с ниски цени и отлично качество от Била.

Става дума конкретно за рекламираните домати в Била на цена от 1,39 лева за килограм.

По телевизионните реклами се показват едни хубави червени думати, ум да ти зайде както се казва. И понеже цената ми допадна реших да опитам.

Отидох в Била в столичния квартал Лагера и наистина там бяха заветните домати и то наистина на цена от 1,39 килограма.

Първото нещо обаче, което ми направи впечатление е че те бяха доста светло розови и адски твърди. В душата ми започна да се надига колебание и гняв от рекламната измама и реалността. Понеже бях вече в магазина все пак реших да взема около 2 килограма, че и на приятели се похвалих.неузрели и зелени домати от Била

Когато дойде време за вечеря се направи салата с тези страхотни домати, е поне според рекламата.

След като бяха надлежно измити се оказа, че разрязването на твърда зелена ябълка и този домат си приличат като две капки вода. Все едно човек реже ябълка, а не домат. След като бе разрязан се видя, че домата въобще не е узрял. Започнал е да розовее, но е е узрял. И това не е от сорта.

Все пак довършихме салатата и когато дойде време за хапване се оказа, че доматите от Била са не само зелени, но и с остро кисел вкус без никакви вкусови нотки на домат!

зелени домати от БилаОказа се, че рекламата е една измама (няма да ползвам думи от рода на подвеждане и разминаване, а ще го нарека както си е – измама) – доматите са зелени, без никакъв вкус на домат а вместо това силен и остър кисел вкус.

В рекламата си Била казват, че това са български домати на ниска цена и били произведени в еди кой си район. Абе с две думи супер домати :). Да, ама не.

Не знам дали Била са австрийци или каквито са там, но домата няма вкус на домат. Просто един остър кисел вкус.

На уеб сайта си Била твърдят, че се отглеждат на различни места в страната плодове и зеленчуци от избрани производители. Не само това, но Била взима дейно участие в процесите по контрол на производството. Значи умишлено мамят хората с тези домати и се опитват да прокарат световните тенденции на безвкусни плодове и зеленчуци или в краен случай с вкус на пластмаса. Смея да твърдя, че домати отгледани преди Била да дойде в България са с много по-високо качество от техните в момента. И то с разлика в пъти! Няма да се учудя ако се опитат и да прокарат ГМО в плодове и зеленчуци.

Дори щяло да има специална програма за сертификация на производителите. Не лошо, само че така както книжката не кара колата, така и сертификата не прави качествени продукти.

Масово веригите у нас изнудват производителите и това дори стана национален проблем, който въпреки лобитата стигна до Нардното Събрание.

Не знам докога местните и чуждите вериги ще смятат потребителя за глупак и прозводителя за роб, но мисля, че с това поведение няма да прокопсат.

Най-вероятно пак ще пазарувам някои неща от Била въпреки, че е изключително скъп за България магазин, но по отношение на плодове и зеленчуци май ще започна да ги опитвамена място или просто да не ги купувам.

Пазарувайте от Била с повишено внимание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.