Защо не зареждам в бензиностанции Еко!?!

Искам да споделя с вас неприятностите си с бензиностанция Еко и по-точно тази намираща се на околовръстното в гр. Бургас.

В една скорошна мразовита сутрин спрях да заредя в гореспоменатата бензиностанция, като при слизане изрично казах на момчето на помпата да сложи 40 лева дизел.

Стигайки до касата за да платя същото това момче бягайки хвърли на касиерката 10 лева и смотолеви нещо, като още по-бързо се върна на колонката при автомобилът ми.

Докато се осетя какво става, вече беше налял около 4 литра бензин и 15 литра нафта отгоре, признавайки че се е объркал като е сипал бензина, но нямало да има проблеми за колата, тъй като много хора слагали бензин в нафтата за да не замръзва през зимата. И аз това съм го чувал, но не в такава пропорция, а и никога не си правя експерименти, които могат да ми излязат солено накрая. Накратко му казах да източи горивото, тъй като не искам да рискувам „здравето“ на автомобила си.

Трябва още тук да подчертая, че нито тогава, нито сега имам някакви лоши чувства към това момче, напротив, всеки допуска грешки, в паниката си се опита да замаже нещата, и това го разбирам. Всъщност се оказа, че той е най-адекватният служител на тази бензиностанция. Накратко ми обясни, че нямали помпа в бензиностанцията за източване на горивото, но имал познат монтьор, който имал помпа и практически му се обади на минутата.

Проблемите ми всъщност предстояха тепърва, когато споменах че искам да ми бъде издаден протокол, удостоверяващ че ми е бил налят бензин в резервоара, служителката която излезе от бензиностанцията и се представи за заместваща управителят, в рамките на 3 минути сама се опроверга 3 пъти, като първо заяви, че неможело да ми издат такъв документ, след това заяви, че нямали формуляр, но можела да ми „напише бележка“ и за капак заяви, че такъв документ не издават, тъй като тя „гарантирала“, че нищо нямало да ми стане на колата.

За капак в това време пристигна и управителят, без представяне, с едните думи „дай да видим кво е станало тука“ се намеси в разговора и практически препотвърди думите на заместничката си, казвайки че немогат да ми издадат протокол, тъй като видите ли аз съм могъл след една година да дойда и да предевя претенции към бензиностанцията. След което с арогантният си стил продължи-„аз няма да плащам тази 10 годишна кошница“ визирайки колата ми и „Ще извикам СОТ-а“, в последствие като някаква форма на извинение заяви, че и своята кола наричал кошница, а СОТ-а щял да викне, защото съм говорил на висок тон. Ами честно да ви кажа, в тази ситуация много други не само щяха повишат тон, особенно в град като Бургас :-). Горе долу по това време пристигнаха и „майсторите“, изкараха един маркуч от пералня, което се оказа „помпата“, отвориха резервоара откъм задната седалка, извадиха горивната помпа и започнаха да „изпомпват горивото“ в бутилки от минерална вода от 1,5, под колата стана локва от гориво, и всичко това пред очите на стотици клиенти в час пик.

Страхотна реклама, спазвайки всички екологични норми, и познайте управителя къде каза да се изхвърли разлялото се гориво, естественно във водопроводната шахта, те нали затова се казват Еко.

В крайна сметка, след като закъснях 3 часа за работа, сланясал в тая изключително студена сутрин, горивото беше източено, беше ми „налято“ гориво за 40 лева, което ще рече около 16 литра при което лампата на горивото светеше, а стрелката показваше същото положение, което имаше и като влязох в бензиностанцията(което също ме навежда на съмнението за коректността на измервателните уреди в Еко, за което вече има постнат материал в този сайт), получих исканият протокол и продължих по пътя си. Пиша това не за да навредя на момчето направило грешката да налее бензин, пак повтарям, не му се сърдя, всеки допуска грешки, проблемът е когато тези грешки трябва да бъдат решени по най- бързият и безболезен за клиента начин, в което бензиностанции Еко се провалиха в лицето на своя управител Иван Ангелов.

One thought on “Защо не зареждам в бензиностанции Еко!?!

  1. Тази бензиностанция реално има много прецеденти. Един от тях е техен обект буквално на сантиметри на паркинга на завод Електроника (да не кажа буквално в сградата на завод Електроника) в град София, бул. Шипченски проход с разрез с норматнивната уреджба за отстояние и защита на резервоарите. Друга тяхна практика е измамите с гориво точно при зареждане както е посочено в този материал. Ето случай пак с бензностацнии Еко, който можете да прочетете тук.
    Доста честа практика у нас е фирмите да не искат да поемат отговорност, както и да избягват да се подписват документи, дори много пъти крият за различни бланки, както е практика и при мобилните оператори и в частност М-Тел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *