Защо прекратих договор с Epay.bg?

Притежавам електронен магазин, който основно работи с наложен платеж. От май миналата година реших да дам възможност на клиентите на магазина да пазаруват чрез електронно разплащане. За целта избрах системата на Epay.bg. Всичко бе прекрасно – подписахме договор и се започна тестова интеграция. По време на тестовата интеграция ми бе оказана методическа и всякаква допълнителна подкрепа. Това бе краткото въведение.Внедрихме на работещият магазин възможността за електронно разплащане чрез Epay.bg. От Май месец 2010 до средата на Януари 2011 нашите клиенти основно пазаруваха чрез наложен платеж.

Средата на месец Януари 2011 (18.01.2011) имахме покупка (единствената) чрез системата на epay.bg (първата). Транзакцията мина без проблем, epay.bg си удържаха комисионната на момента, както бе уговорено.

След като минаха 4-5 дни се обадих в epay.bg и се оказа, че трябвало да си заявя дата за превод на сумите (ако желая да е 1 път месечно). Започнах леееко да се учудвам. Никой не ми бе казал това!Преглътнах, обаче се оказа и че банковите данни също не били записани. Хайде, казах си случва се! Преглътнах и това. Дойде краят на месец Януари. Изчаках търпеливо до 3-ти Февруари (3 дни след изтичането на месеца) и изпратих писмо номер 1 по електронната поща с питането какво става с фактурата (по договор трябва да ми издават фактура за всички удържани суми) ? Получих отговор, че се използва електронна система и когато са генерирани ще получа известие по електронната поща.

На 09.02.2011 – шест дни по-късно получих писмо с което ми се обясни, че имам удържани такси в размер на 1.39лв. с ДДС за месец Януари 2011. Писмото продължава с абсурдното обяснение, че Epay.bg има практиката да се издава фактура, когато фактурната стойност достигне 10.00 лв. Шокът и възмущението бяха пълни.

1. По договор никъде няма лимит за 10.00 лв за издаване на фактура.

2. Тази практика е незаконна и само мога да предполагам какво става с малките суми.

3. Мълчат си и ако се сетиш за превод, сетиш! Никой не те уведомява. Печели се от лихвите в микорсметките и това е!

До колкото съм запознат фактура ако трябва и за 10 стотинки ще ми издадат!

И така да направим равносметка:

1. Удържани комисионни за транзакция на 18.01.2011

2. Запитване за получаване на фактура на 03.02.2011

3. На 09.02.2011 ми се казва, че има лимит от 10 лева за издаване на счетоводен документ.

Просто нямам думи!

Естествено взех решение за незабавно преустановяване на договорни отношение с такъв некоректен партньор като epay.bg. Изпратих писмо, че до 1 час ще мина през офиса да получа полагащия ми се документ.

Когато отидох в офиса на Epay.bg фактурата бе готова. Значи се оказа, че можело и за 1 час а не за 9 дни! След като получих фактурата прекратих договора!

И сега ми е обица на ухото! Никакво взимане даване като клиент-търговец с Epay.bg и производните им услуги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *