Жени Желева и блогът за жени

Авторката на блогът за жени на Жени Желева

Ако сте се чудили какво точно прави един блогър, то тази статия от мен – Жени Христова Желева е предназначена за вас.

В нея ще ви разкажа за моя проект, наречен JeniJeleva.com, който се надявам да привлече все по-широка аудитория от жени. Макар да звучи малко по-дискриминационно на пръв поглед, обективно погледнато темите, които ще откриете в моя блог в масовия случай не са особено интересни за мъжете.

Това е причината да се фокусирам предимно върху по-нежни теми, които добре знаем, че са част от слабостите на нас, жените. Или поне на тези, които все още мислят за себе си като жени, а не като мъже в поли.

Феминизмът не е моето нещо и считам, че най-хубавото нещо при разделението на половете е не че се разбираме, а че се харесваме, защото в крайна сметка едва ли някоя хетеросексуална жена, а и някой хетеросексуален мъж би поискал за партньор някой точно като него. Животът не би бил толкова интересен, нали?

Моят блог е една нова идея, която започнах съвсем скоро и която се надявам да просъществува в годините, за да дам малко полезна, а вероятно понякога и скучна информация, която съм научила често по трудния начин.

Блогът на Жени Желева – какво ще откриете при мен

По-долу ще се опитам да покрия част от темите, които възнамерявам да изследвам в това лично мое предизвикателство, за да знаете какво да очаквате.

1. Начин на живот

В тази част от блога си ще описвам някои неща, които ме измъчват или ме радват на попкултурно и културно ниво. Надявам се да имам повече време да ви разкажа за редица свои преживяания от миналото, а надявам се и от бъдещето, което предстои да изследвам във времето.

2. Бит и ежедневни трикчета

Едно от нещата, които ме накараха да направя „Блогът на Жени Желева за жени“ е именно стремежът ми да споделям различни малки хитрини, които подобряват живота ми всеки ден.

Често тези неща остават в сянката на големите такива, но битовизмите са част от живота и колкото по-незабележими са те, то толкова повече ги приемаме за даденост. А не бива!

3. Красота и козметика

Всяка жена иска да е красива. Това е дефиницията на женската природа. Няма нищо лошо в това една жена да иска да бъде привлекателна в очите на противоположния пол и да се стреми да привлича повече мъжки погледи.

Разбира се, понякога всичко опира до баланса и до това до къде бихме стигнали в стремежа си да ни забележат и кое прекрачва някои естетически и дори етични бариери.

4. Шопинг

На практика не познавам жена, която да не трепва, когато види нещо красиво на витрината. Особено, когато то е намалено или в промоция.
Естествено има много нелоялни практики и възможности, които да разгледаме, за да стигнем до най-добрите си покупки, които озаряват лицето на всяка жена.

5. Пътувания и екскурзии

Няма жена, която да не иска да пътува. Може би слагам всички под един знаменател, въпреки, че хората са различни, но в крайна сметка такъв е моят опит и това виждам около себе си.

Всяка жена иска да опознае света и като част от този стремеж обича да пътува до непознати, екстремни и дори неподходящи дестинации.

6. Здраве и здравна тематика

Това е тематика, на която много държа и от която много се интересувам. Здравето предопределя целия ни живот – Ако сме здрави ще можем да постигнем всичко и да се наслаждаваме на всичко.

Поради това се интересувам от различни здравни тематики като хранене, спортуване и ежедневни навици, които ще ни гарантират добро здраве.

И не – не говоря за хранене от типа „Диета, с която ще отслабнете с 10 килограма за 2 седмици“ или трикове като „По една таблетка от тези хапчета, ще излекуват черния ви дроб завинаги“…

Говоря за разумни и проверени трикове, както и факти за храната и храненето, част от които ще ви звучат противопоказни, но ще се постарая да ви докажа, че са верни – например, знаете ли че виното е полезно за здравето ни? Не и според всички, но аз ще се опитам да ви го докажа.

7. Спорни теми и табута

Такива теми – колкото щеш. В „Блога на Жени Желева“ ще се опитам да оставя своя скромен принос в подобни теми и да разбия табутата там, където мога. Най-вече, защото някои табута са изключително вредни от гледна точка на това, че ни пречат да имаме по-лесен живот и ни карат да правим нещата по трудния начин.

Ще коментирам и спорни теми, в които и двете страни имат своите аргументи. Аз, Жени Желева ще ви изложа своите, а крайният съдник винаги ще бъде един – потребителят. Например – Вредна ли е лазерната епилация, имат ли противници масажите и защо? Такива теми ще може да прочете от мен, стига да следите „Блога на Жени Желева“.

8. Ревюта на продукти

Да, аз използвам редица продукти, особено що се отнася до козметиката и да, ще дам своето мнение за част от тях. И аз, като всяка жена, се интересувам от продуктите, които смятам да закупя и често черпя информация за тях от мнения и ревюта.

Затова считам, че ще допринеса, а и че е мой дълг (имайки предвид, че поддържам собствен блог), като споделя собственото си впечатление и мнение за продуктите, които използвам, независимо дали са козметични, здравни или просто дрехи.

9. Моята котка Джони

Имам се за интроверт. Обичам котките. А от всички котки на света най-много обичам собствената си, която баща ми на шега кръсти Джони, когато беше съвсем малко и сладко кутре. Името остана. Котката порасна. А за нейните приключения ще ви разказвам във времето.

Надявам се да дадете шанс на мен, Жени Желева и моят блог jenijeleva.com, за да ви покажа, че има и малко по-различни жени, които нямат нищо против да бъдат женствени, но без да изпадат в крайността на кифлите. Очаквам ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *