Алергия към Магия

Като почитател на жанра фентъзи един ден реших да си купя нещо наслуки и без препоръка, ей така импулсивно. Спрях се на Алергия към Магия.  Това е една антология от жанра „смешно“ фентъзи. Оригиналното име на произведението е „The Mammoth Book of Comic Fantasy”. Думата „mammoth“ определено е подходяща, тъй като книгата е над 600 страници. Също така книгата съдържа разнообразни 35 разказа. Разказите са плод на таланта и въображението на Естер Фризнър, Нийл Геймън, Крейг Шоу Гарднър, Том Холт, Тери Джоунс, Тери Пратчет, Робърт Ранкин и много други.

В някои от събраните разкази хумора е в много дълбоки пластове и е трудно да бъде открит. Все пак нека не забравяме, че всеки има различно разбиране за хумор и сатира. Но определено има някои разкази, които карат читателя да се смее с цяло гърло. Има други, които спокойно могат и да не бъдат прочетени.

По мое лично мнение едни от по-слабите са „Алергия към Магия“, „Перегрин: Алфландия“, „Шоготско Специално“.

Разказите, които ми харесаха много са „Пица за Вкъщи“, „Смъртоносния Интериор“, „Петдесет и Първия дракон“, „Аляска“ и др. Като мои фаворити мога да посоча „Аляска“ и „Пица за Вкъщи“.

Като плюсове мога да отбележа, че поне 7 – 8 разказа наистина ще разсмеят читателя и ще му подобрят настроението.

Като минус мога да спомена, че цената от около 15 лева е много…

Около 5-6 разказа, пък могат да накарат читателя да си поиска парите обратно.

Като цяло аз съм доволен. Според мен е подходяща за начинаещ почитател на жанра „смешно“ фентъзи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *