Често задавани въпроси за външните ролетни щори

Често задавани въпроси за външните ролетни щори

Ако обмисляте закупуването на външни ролетни щори за вашия дом, може да искате да разгледате отговорите на някои често задавани въпроси. Независимо дали имате въпроси относно монтирането, използването или отварянето и затварянето им, тази статия трябва да ви помогне.

Какво са външни ролетни щори?

Външните ролетни щори са чудесен начин да блокирате нежеланата слънчева светлина от дома си. Тези щори са изработени от издръжлив плат и често са моторизирани или с пружина. Могат да се монтират на всякаква височина. Това означава, че можете да имате цял прозорец, покрит с тези стилни и функционални щори. Те са лесни за поддръжка и осигуряват на вашия дом уединението и сигурността, които заслужава.

Що се отнася до продукта, най-доброто, което можете да направите, е да намерите качествен доставчик. Това ще ви помогне да не губите парите си за по-лоши продукти. Когато пазарувате, не забравяйте да прочетете за различните опции за продукти, които са на ваше разположение. Освен избора на подходящите материали за вашите нужди за покриване на прозорци, вие също ще искате да вземете предвид характеристиките и функционалностите по ваш избор. Външни ролетни щори се предлагат от почти всички фирми за дограма. Например, Стройинвест има богато портфолио с продукти, от които да избирате.

Често задавани въпроси за външните ролетни щори - снимка

Мога ли да ги отворя отвътре?

Външните щори са сред най-използваните обработки за прозорци. Освен това може да направи стаята ви да се чувства по-висока и по-престижна. С пълен набор от нюанси няма начин гледката ви да бъде възпрепятствана. Също така е добра идея да поставите щори за прозорци със странични панти.

С помощта на подходящия материал за засенчване е възможно да монтирате ролетни щори, които са колкото функционални, толкова и стилни. Те могат да се вдигат и свалят отвътре, което да ви улесни още повече. Добър трик е да използвате ограничител, за да предпазите веригата си от издърпване твърде силно. Също така е добра идея да не пренавивате тъканта си. Това ще направи много по-трудно навиването на сенниците ви.

Най-голямото предизвикателство при обработката на прозорци е намирането на правилната комбинация от дизайн и функционалност. Не искате да останете с прозорец, който е просто грозен, но не искате и да останете с неизползвано пространство.

Често задавани въпроси за външните ролетни щори - отваряне

Мога ли да ги затворя отвън?

Един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид при избора на външни ролетни щори е мястото, където ще бъдат монтирани. Монтирането на сенниците извън рамката на прозореца ще им осигури по-широк изглед и по-малко изтичане на светлина. Но също така ще заема повече място. Така че, ако имате тясно пространство, може би е по-добре да поставите щорите вътре в прозореца.

Външните ролетни щори биват два вида – такива с вътрешен монтаж и такива с външен монтаж. И двете могат да се използват на всички видове прозорци, но вътрешните стойки обикновено се монтират вътре в нишата на прозореца. От друга страна, външните стойки се поставят директно върху облицовката или стената над прозореца. Някои видове външни ролетни щори могат да се отварят и отвън.

Мога ли да ги монтирам сам?

Ако не сте сигурни как да монтирате външни ролетни щори, трябва да потърсите професионална помощ. Опитът да го направите сами може да доведе до грешки, които ще ви струват повече пари, отколкото сте спестили. Важно е да следвате инструкциите и да използвате правилните инструменти.

Често задавани въпроси за външните ролетни щори - монтаж

Преди да започнете, трябва да измерите площта, която ще бъде покрита. Това може да включва прозореца, рамката или и двете. Неправилните измервания могат да съсипят проекта преди да започне.

Ще ви трябва бормашина, отвертка и молив. Размерът на вашето свредло трябва да бъде най-малко 3,8 см. Трябва също да използвате 90-градусово свредло за тесни пространства. Ако имате ударна бормашина, настройте я на най-бавната настройка.

Когато приключите с измерването, ще трябва да маркирате дупките. Може да се наложи да използвате и черен перманентен маркер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *