Избор на детско столче за кола по възрастови групи и килограми

бебешко столче за кола


Има различни видове детски столчета за кола по възраст. Обичайно е да ги разделите на групи за удобство при избора. Разграничават се следните категории, чиито обозначения са посочени в описанието на продукта:

 0, 0+, 1 – от раждането до достигането на първата година от живота на бебето.
 2,3 – столчета за кола за деца на 2-3 години.
 3 – за бебета на възраст над 3 години.

Има и друга група – 4. Тя трябва да бъде избрана за деца на възраст 4-12 години. Всяка от категориите има свои характеристики и нюанси, които се препоръчва да се вземат предвид при избора на седалка за кола.

Група 0, 0 +, 1


Столчетата за кола от тази група са предназначени за новородени деца. Инсталиран на задната пътническа седалка, обърната срещу движението на автомобила. Използва се и като носител. В него детето може да спи по време на пътуването. Гърбът на продукта е направен под лек ъгъл, за да отговаря на анатомичните норми. Има възможност за допълнително закопчаване с предпазен колан. Като се вземат предвид показателите за тегло за детско столче за кола 0-36 кг., столчето за кола може да се използва до 1,5 години.

Група 2,3


Вид детско столче за кола, предназначено за малки деца от 2 -годишна възраст. Инсталиран по посока на движение на автомобила, което позволява на детето да наблюдава пътя. Подходящи детски столчета за кола 9-36 кг.

Група 3


Специален тип детски столчета за кола. Визуално те приличат на подложки, които са прикрепени със специални колани към столчето за кола. Те са инсталирани по посока на движение, детето може свободно да гледа през прозореца. Можете да закопчаете бебето си с 3-5 колана. В 90% от случаите гърбът и облегалката за глава отсъстват от такива продукти, но има удобни подлакътници. Подходящи детски столчета за кола 15-36 кг.

Група 4 – 36кг.

Теглото над 36 кг е показател, който е еквивалентен на група 4 (до 12 години). Много експерти препоръчват преди всичко да се вземе предвид теглото на детето след достигане на възраст от 9-12 месеца.

Разглежданите различни видове столчета за кола ще ви помогнат да изберете най -добрия вариант за осигуряване на комфорт и безопасност на пътя. Вземете вашето столче от нас магазин ОхоБохо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *