Как изгоних хлебарките от апартамента ми в София

Аз живея във Враца, но имам двустаен апартамент в столицата, който давам под наем. За съжаление от едно известно време получавам оплаквания, че хлебарки тормозят наемателите. Разбира се, трябваше да направя нещо и първото, което ми хрумна, е да купя някакъв препарат, с който да унищожа гадините. Бързо, бързо се ориентирах към аптеката, където ми препоръчаха Байгон.

Напръсках с отровата и зачаках резултата. Мина около 1 седмица и разбрах, че хлебарките са намалели, но все още щъкат из жилището предимно нощно време. Семейството, което се бе настанило в апартамента ми обясни, че са пробвали какви ли не неща: лентички, борова киселина, капани и Фронтлайн спрей, но нищо не помага.

Единственият ми изход бе да потърся помощ от фирма за унищожаване на хлебарки, като за целта използвах интернет. Написах нещо от сорта на пръскане против хлебарки и избрах първия резултат, който беше Превента ДДДД за град София. Цената за помещения до 60 кв.м., е 30 лева, така че не представляваше кой знае, какъв проблем за мен.

Повиках бригадата за унищожаване на хлебарки в София и само след един ден ме посетиха на предварителен оглед. Последният се прави, с цел да се установи проблема и къде са леговищата на хлебарките. Лошото бе, че моите насекоми бяха черни и големи, всяваха страх само с външния си вид. Слава богу професионалистите, намериха няколко гнезда зад печката и кухненските шкафове, от където идваше основната заплаха.

Не запомних името на вносния препарат, с който пръскаха, но месец след посещението им нямаше и помен от пълзящите натрапници. Фирмата ми даде 6 месеца гаранция, като уговорката е ако видя хлебарка в този период, следващата дезинсекция да бъде безплатна.

Знам колко хора са закъсали с хлебарки в дома или офиса и заради това реших да ви запозная с фирма Превента ДДДД ЕООД и нейните възможности. Ако искате последвайте моя пример и няма да сгрешите.

4 thoughts on “Как изгоних хлебарките от апартамента ми в София

  1. Надявам се, че когато се наемат професионални фирми препаратите, които използват няма да вляят на домашни животни.

  2. То профилактиката при тая сган не помага особено, защото препаратите (тези, които са безвредни и разрешени за битова употреба) много бързо се разлагат на слънчева светлина. Така че ако има в момента, когато пръскате, ще ги убие. Ако няма и дойдат след няколко дни, пак ще си плъзнат.

    Най-добре проверете да няма никакви дупки и процепи в мазилките, тапетите, между подовата настилка и стената, около тръбите на парното и на на канализацията, около контактите (там обичат на топло). Ако има, запушете ги непременно, иначе пак ще дойдат от съседите. Най-добрият вариант е да убедите и комшииите заедно да ги изтребвате, но знам, че не е лесно.

    Аз самата от доста време воювам и се принудих да чета и разпитвам непрекъснато на тая тема, защото имам котета и не искам силни препарати – те каквито със сигурност действат, но не са безвредни. Обаче колкото и да ги гоня, след време пак ми се връщат от комшиите, защото те не искат да напръскаме, макар че предлагах аз да платя за целия вход.

  3. Няма фирма, която да изтребва хлебарките с едно пръскане – яйцата остават. Нормално е да има последващо, защото след 2-3 седмици ще има новоизлюпени хлебарки. И фирмата, която рекламирате, също изрично пише, че дава гаранция след две обработки.

    1. Да доколкото ми е известно, това е новата политика на фирмата – гаранция след две третирания на помещенията. Иначе ми обясниха, че идеята е да се унищожат именно яйцата и ми казаха, че трябва да направя профилактично пръскане след 6 месеца, както и ще сторя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *