Куфари – от плат или пластмасови

Когато дойде време да опаковате на багажа си, може да използвате огромна дамска чанта на колела, с много джобове и меки пространства, за вещите си в последната минута. Или може би предпочитате твърд и здрав и почти невъзможен за проникване куфар. Трябва да прецените според нуждите си, дестинацията и времетраенето на пътуването. При огромното предлагане на модни продукти и аксесоари на пазара, изборът днес може да бъде истинско и голямо предизвикателство. Намирането според информирания избор на най-подходящото от предлагания асортимент в магазините и онлайн включва лични предпочитания, стил и търсена практичност. Всичко това се отнася и за продуктите за път и багажа като куфари и сакове.

Съществуват няколко съвсем обективни съображения при избор и закупуването на пътна чанта – качество, дизайн и визия, предназначение на куфара, качество на материалите и изработката, износоустойчивост на ципове, колела и дръжки и разбира се не маловажните гаранция и обслужване. Освен това, саковете за път и туризъм, както и куфарите трябва да бъдат избирани според начина ни на живот, целите на пътуването и неговата дълготрайност. Най-подходящият модел сак или куфар трябва да бъде с подходящи размери и достатъчно оптимизирано вътрешното пространство, така че да отговаря на нуждите ни, да бъде в крак с модните тенденции, но и да бъде съобразен с изискванията на най-използваните от пътуващите авиокомпании.

Твърди (пластмасови) куфари

Когато опаковате крехки предмети, твърдият куфар ще свърши по-добра работа при предпазването им докато летите или шофирате. Здравата обвивка ще бъде в състояние да поеме хвърляне, блъскане и изпускане, без да позволи никакво разрушаване на предметите, които имате вътре. Много твърди куфари също са изненадващо леки, ако имате проблем да останете в рамките на ограничението за тегло, наложено от авиокомпания. Недостатък на повечето твърди модели, е че те лесно се надраскват при пренасяне по летища и терминали.
Надраскването на пластмасата може да бъде избегнато, ако ползвате калъф за куфар, с който да го защитите. Калъфът предлага и друго основно предимство освен защитата, и това е уникалния вид на вашия багаж. Така лесно може да го разпознаете и откриете сред купчината чанти и сакове, които излизат на лентата.

Меки куфари (изработени от плат)

Понякога вашето пътуване изисква да притежавате куфар, който има допълнителен джоб с разширение. Така той ще отговори на вашите нужди за допълнителен багаж и евентуално опаковане на подаръци при завръщане в семейството си. В този случай най-подходящ за вас е платнените меки куфари. Тяхната практичност ще ви ще свърши отлична работа при поредното пътуване или туризъм. Материята от която са изработени меките пътни чанти ги прави по-гъвкави. На практика това ви улеснява за по-лесно ползване на борда като кабинен багаж, за да ги натъпчете в самолета или да ги сложите в автомобилния багажник при семейно пътуване до морето. Трябва да знаете, че при екстремни удари, мекия куфар може да се разкъса. Друга отрицателна характеристика на меките модели е, че тяхното ползване е съпроводено с по-ниска защита на багажа ви и вътрешността. Това включва по-малка защита от различни атмосферни влияния като дъжд и сняг. Разбира се, ако закупите висок клас мек куфар за път може да разчитате, че той е изработен от водоустойчив материал. По този начин може да сте сигурни, че личните ви вещи няма да се намокрят, ако куфарът ви бъде оставен на проливния дъжд, докато вие очаквате да бъде качен на борда на самолета.

Материали и качество

Независимо от това, какъв вид куфар изберете – https://www.estilbags.com/категория/kufari/ , трябва да сте убедени, че е изработен от качествени материали и е преминал през нужните тестове на колелцата, дръжките и циповете. Големите и авторитетни производители на куфари като Estil, подлагат своите продукти на дълги и екстремни тестове, преди да пуснат в продажба всеки свой продукт за път. Така може да сте сигурни, че вашия продукт за път е добре изработен и ушит. Съветваме ви да изберете твърд куфар, изработен от 100% поликарбонат или полипропилен. А мекият – трябва да бъде изграден от устойчив полиестер, който ще ви предложи надеждна защита от влага и други атмосферни влияния, както и устойчивост на хвърляне, ритане и подмятане. Вътрешния алуминиев механизъм на куфара ще го държи устойчив и здрав при всеки нормален полет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *