Можем ли чрез мебели да направим трансформацията в дома си?

удобен ъглов диван

Всеки човек иска да живее в дом, който му носи хармония и се чувства добре в него. Всичко това опира най-вече до възможности, усещане за естетика и много други неща, но тук ще погледнем нещата през призмата само и единствено на мебелите, с които сме обзавели или искаме да обзаведем своето жилище, независимо дали дали говорим за къща или апартамент.

Същите коментари могат да бъдат отнесени и към офис пространствата, разбира се. Нека сега да видим дали и как можем само чрез мебелите да организираме трансформация в дома си.

Пренареждане

Най-лесното (и тежко от гледна точка на физически усилия) като промяна. Пренареждането на мебелите в една стая може да я накара да изглежда по коренно различен начин и да бъде точно промяната, от която имате нужда. Да не говорим, че неправилното и нефункционално нареждане на мебелите често е причина за това стаите да се усещат по-малки.

С малки промени може да вземете много повече от едно пространство. Например купувайки ъглов диван може да усвоите онази част от помещението, която е свободна но неизползваема. А до него една холна маса и два семпли фотьойла ще превърната мястото в любим кът за почивка след работа. И това не е някаква тайна – всеки интериорен дизайнер ще потвърди, че модерните ъглови дивани са фаворит в съвременното обзавеждане на жилище.

Претапициране

Ако сменяте визията на меката мебел не е зле да помислите за това просто да ги претапицирате, а не да си купувате нови. Така ще ги освежите за много по-малко пари и ще можете да промените техния десен по начин, който искате. Това може да бъде добре дошло особено когато е комбинирано с боядисване на стаите, например. Един добър тапицер може да промени до неузнаваемост вашия ъглов диван, фотьойлите, канапето и табуретките в хола.

Препостилане

Думата “препостилане” я знаем от своите баби, които в зимно и лятно време сменяха покривалата на мебелите у дома. Може да направите същото, но по-често. Например, по сезони, месеци или дори според своите настроения. Това е наистина достъпен вариант да освежите нещата у дома без да правите тежки местения и да влагате много средства.

Постилането на подходящи дамаски върху ъглов диван или канапе също така е практично, защото си спестявате часове труд за пране на тапицерията или почистване на кожата. Това в най-голяма степен важи, ако в дома си имате малки деца или домашни любимци.

Все пак трябва да сте наясно, че меките мебели са същите, просто визията им ще бъде лесна за промяна.

Нов стил обзавеждане с нови мебели

Ето тук вече можем да говорим за значима промяна. Ако имате средства може да ги инвестирате по начин, който наистина да трансформира жилището ви. И тук не говорим само за цветовото усещане, а за това да смените целия стил, по който е направено обзавеждането.

Може да се отървете от тежката мека мебел и да сложите по-семпли ъглови дивани, трапезна маса и столове, както и много други неща. Ако искате може да изберете мебели, които са направени само от естествени материали.

Възможностите при това решение са безкрайни и всичко зависи само и единствено от вас и вдъхновението, което имате. Много възможности за покупка на мобели може да разгледате в сайта на https://leosmebel.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *