Естетическо премахване на бенки

Най–често по ръцете, краката, раменете и по лицето се появяват неестетични миниатюрни бенки. За наше съжаление те могат да се появат по всички части на тялото.

Причини за появата на бенки

Другите може би не забелязват бенките, но те са достатъчно видими да понижат вашето самочувствие. Това не е болестно състояние, а нарушения на дермата, които не са причина за притеснение, но от чисто естетична гледна точка е добре да се вземат нужните за отстраняването им мерки. Съвременната медицина и дерматология са толкова напреднали, че наистина могат да предложат иновативни и безболезнени методи за премахване на бенките. Бенките по кожата са известни още и като меланоцитни невуси или само като кожни невуси.

Малки по размери те първоначално могат да се появят още в бебешка и детска възраст. На цвят може да бъдат червени бенки, кафяви, бежови и дори леко лилави. Забелязват се лесно по гладката кожа на крайниците, раменете и лицето. Ако са на лицето ви това не е причина да се тревожите и лесно могат да бъдат премахнати. Ако се появят по крайниците то може да се увеличат с годините и да станат по-големи и с връх. Причините за да прераснат бенките в по-разширени образования са много. Те могат да бъдат наследствени а може появата им да бъде катализирана от външни влияния, като слънчеви изгаряния. Появата им не е сериозно заболяване, но понякога води до неудобство и притеснения.

Както казахме, причината за поява на такива невуси се дължи както на наследствена предразположеност, така и на различни външни фактори. Най-силно се катализира появата на бенки от прекомерното излагане на силна слънчева светлина и вредните УВ лъчи, но също и от нездравословно хранене, затлъстяване, бременност, употреба на медикаменти, хормонален дисбаланс, тютюнопушене, заседнал живот и други, които са неизбежна част от ежедневието ни. Колкото и да се стараете да водите здравословен начин на живот не сте застраховани от появата на такива образования.

Дамите са по-предразположени и дали заради суета или просто заради здравословно състояние те се възползват от различни козметични процедури, с които да намалят видимостта на невусите и дори да се възползват от премахването на бенки с лазер.

Ефективно премахване на бенки

Най-често използваните и ефективни методи за премахване на бенки е чрез електрокоагулация, хирургично отстраняване и лазерна ексцизия.

Ефективно премахване на бенки

Един от удобните за пациентите методи, който е максимално безболезнен и с видим резултат след процедурата в зависимост от големината на бенките е лазерното премахване чрез CO2 лазер. Метода е доста ефективен, заради въздействието на лъчите от лазера.

В зависимост от вида на бенките и тяхната големина е желателно консултация със специалист дерматолог, който да разясни на пациента, какво е достатъчна за заличаването и премахването на бенките. Ако бенките са по-големи и упорити се предприемат толкова и такива процедури, колкото са нужни за тяхното пълно премахване.

Повече специализирана информация и дерматологична консултация може да научите тук https://incanto.center/service/premahvane-na-benki/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *