Как се използва пясъчна мазилка?

Как се използва пясъчна мазилка

Пясъчната мазилка е едно от най-красивите и интересни декоративни покрития за стени. Тя е отличен вариант да придадете страхотен вид на всяко помещение в дома. Сред предимствата на този вид мазилка е, че е издръжлива, интересна и се нанася лесно.

Какво е пясъчна мазилка?

Пясъчната мазилка се изработва на водна основа, а в нея се добавят различни частици речен или кварцов пясък. Има различни видове пясъчна мазилка, като някой от тях са с дребни, а други – с по-едри частици. В зависимост от желания от вас резултат, изборът е изцяло ваш. Що се отнася до покритието този вид мазилка създава прекрасен перлен финиш, което означава, че не е твърде бляскава, нито съвсем матова.

Какви са предимствата?

Сред предимствата на този вид мазилка, едно от най-важните е, че заради опростеният ѝ състав, тя не предизвиква никакви алергии или вреди върху хора и животни. Това означава, че е безопасна дори за домове, в които има малки деца, домашни любимци, или жители с алергии.

Как се използва пясъчна мазилка - предимства

Освен това, има много дълъг живот, особено ако се поддържа правилно. Дори е подходяща за стаи с голям трафик, тъй като трудно се влияе от околните фактори. Не на последно място, пясъчната мазилка се почиства много лесно, само с влажна кърпа.

Как се нанася пясъчна мазилка?

Стъпка 1: Стената се подготвя предварително, с помощта на грунд или бял латекс. Целта е да се създаде гладко и равно бяло покритие, което да бъде добра основа за мазилката.

Стъпка 2: Нанася се цветен латекс, който е същия тон като избраната пясъчна мазилка. Това е важно, за да се получи добре крайния резултат.

Стъпка 3: След като латексът или боята изсъхнат, е време да нанесете пясъчна мазилка. Направете го с подходяща четка. В зависимост от резултата, който желаете, имате няколко варианта за нанасяне, а именно:

  • Разнасяне във всички посоки, за да се получи равномерно покритие;
  • Нанасяне само в една посока;
  • Оформяне на различни фигури;

Стъпка 4: Докато пясъчната мазилка все още не е изсъхнала, със суха четка минете отгоре още веднъж, за да оформите резултата.

Как се използва пясъчна мазилка - снимка

Пясъчна мазилка Sabbia Pronto от Fortuna Paints

Fortuna Paints е една от най-популярните марки за разнообразни декоративни решения за дома. В тяхното портфолио ще откриете и висококачествена пясъчна мазилка Sabbia Pronto, която се предлага в огромно разнообразие от цели 28 цвята. Подходяща е за вътрешно и външно приложение, както и за стени, тавани, фасади, колони и още много. Пясъчна мазилка от Fortuna Paints е гаранция за отличен вид на вашия дом!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *