Каква е цената на лазерната епилация?

Цени на лазерна епилация

Нормално е, когато проучвате къде да си направите лазерна епилация, един от основните фактори да бъде цената. Колко струват тези процедури и от какво зависи цената? В тази статия ще разгледаме тези въпроси и техните отговори.

Разходите варират в зависимост от местоположението

Въпреки че средната цена за лазерна епилация е около 100-200 лева на сесия, цените могат да бъдат значително по-високи, ако искате да извършите процедурата върху голяма област, като гърба или краката. Преди да си уговорите час, помислете за зоната, която искате да третирате, цвета на кожата и гъстотата на окосмяването и колко сесии ще са ви необходими.

В допълнение към това, вашето географско местоположение също ще повлияе на цената. Доклад на ASPS за 2020 г. показва, че лазерната епилация е по-популярна в крайбрежните райони, което обикновено означава по-високи цени.

Цени на лазерна епилация - Сатори - местоположение

Освен това, ако студиото се намира в центъра на голям град, където обичайно наемите са скъпи, това ще добави допълнителна стойност към цената.

Цвят на кожата и на косъма

Цената на диодната лазерна епилация не зависи от цвета на вашата кожа, но зависи от броя сесии, необходими за премахване на нежеланото окосмяване. Хората с по-тъмна кожа ще се нуждаят от повече сесии, докато хората с по-светла кожа ще се нуждаят от по-малко.

По същия начин, цветът на самите косми също има значение за нужния брой процедури. Светлото окосмяване много по-трудно се влияе от лазерната епилация, затова се нуждаете от повече процедури, и съответно, ще се наложи да вложите повече средства.

Цени на лазерна епилация - цвят на кожата и косъма

Брой необходими сесии

Обикновено, средностатистическият потребител се нуждае от четири до шест сесии, планирани през 35-40 дни една от друга. Освен от цвета на кожата и косъма, броят сесии зависи и от дебелината на косъма и склонността му да се влияе от процедурата. В много случаи, резултатите започват да се забелязват още след първата процедура, но в други случаи, ще ги видите след няколко процедури.

Вида на техниката

В някои естетични центрове разполагат със стандартни лазери, които имат съвсем основни функции. Други пък, използват най-модерните  и високотехнологични модели с множество функции, затова и държат по-висока цена.

Цени на лазерна епилация - техника

Можем ли да си спестим средства от лазерна епилация?

Както при всяка козметична процедура, и при диодната лазерна епилация цени има всякакви. В много случаи, евтиното може да ви излезе скъпо, ако попаднете в студио с лоша хигиена и непрофесионални служители.

И все пак, има начини да платите по-малко за този вид процедура, без да жертвате качеството. Ето кои са те:

  1. Закупуване на няколко процедури наведнъж – Много студиа имат преференциални цени в случаите, когато закупите няколко процедури наведнъж, вместо да ги плащате една по-една. Например, в Satori Laser пакет от 6 процедури излиза много по-изгодно, отколкото ако плащате всяка от тях индивидуално.
  2. Сайтове за ваучери и купони – В някои от най-популярните сайтове за ваучери и купони ще откриете различни отстъпки, от които да се възползвате.
  3. Промоционални кампании – Има няколко периода в годината, когато всеки, който предлага продукт или услуга, организира и промоционални кампании – Коледа, Великден, Денят на Жената, Черен Петък и т.н. По време на тези кампании ще откриете наистина добри оферти за лазерна епилация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *