Какво бебешко легло да изберем за новороденото

Всяко семейство очаква с нетърпение първото си дете. Подготовката за раждането започва месеци по-рано със закупуването на най-важните неща за отглеждане, сред които е и бебешкото легло.

На пазара се предлагат наистина впечатляващи разновидности, които обаче могат да затруднят родителите, ако няма кой да им даде съвет.

Бебешките легла тип люлка са сред най-търсените. Причината може да е, от една страна, тяхната компактност, а от друга, удобството при приспиване на новороденото и грижата за тях. Лекото люлеене помага на бебето да се унесе в споен сън по всяко време на деня. Фактът, че са лесни за местене е безспорно предимство и ги прави много практични. Цената на бебешките легла от тип люлка е по-ниска. Това обаче е за сметка на времето, в което те могат да се използват. Повече са предназначени за деца до година-година и половина.

Някои родители избират по-различен подход, а именно трансформиращо бебешко легло. Неговата мултифункционалност е недвусмислено преимущество. Майките могат не просто да приспиват новороденото в него, но и да го повиват върху специалния плот, който става за удобен повивалник. Като цяло тези модели са универсални, защото е предвидено да поберат всичко, което е нужно за ежедневните грижи на детето.

Освен удобствата, от значение за бебешкото легло са и материалите, от които е изработено. Препоръчително е още в самото начало да имаме предвид различни фактори, когато го избираме. Красивият дизайн, макар и привлекателен, съвсем не е толкова важен, колкото качеството на използваните материали.

Ергономични и удобни бебешки легла

Кошарата ще е за бебето място за сън и игра. Добре е да предвидим възможност за регулиране на височината й. По този начин няма да се тревожим, че когато малчуганът расте, ще се прекатури през дървените решетки и ще се нарани.

Покупката на първото бебешко легло е свързана с предварително обмисляне и претегляне на плюсовете и минусите. Най-добрият вариант за едни родители, може да не допадне на други. Разбира се освен важността на самото легло всеки родител трябва да подбере и правилния матрак, който да внесе ергономичност и удобство в първите години от живота на бебето.

Детето трябва да се чувства добре в леглото си, въпреки че често то спи с родители си през първите месеци, дори годинка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *