Какво да очаквате от ски училище

Какво да очаквате от ски училище

Независимо дали отивате на първия си ски курорт или искате да опресните уменията си, има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато отивате на ски училище. Тези съвети ще ви помогнат да извлечете максимума от изживяването.

Какво е ски училище?

Ски училищата се организират от различни клубове и уроците се провеждат директно на ски пистите. Те представляват обучение на един човек или група от хора как да карат ски или сноуборд. Тези уроци се водят от опитни инструктори, които ще ви обяснят всичко на теория, но и ще ви покажат всичко на практика.

Ски училищата ще ви помогнат да придобиете минимални умения, преди да се пуснете сами по пистите. Тъй като карането на ски е безопасно, само ако знаете какво правите, ако сте напълно начинаещи, най-добре инвестирайте в ски училище.

Какво да очаквате от ски училище - снимка

Какво ще научите от ски училището?

Според специалистите, карането на ски и сноуборд е технически спорт. Това означава, че трябва да знаете основните принципи, за да го правите безопасно и ефективно. Именно на такива основни умения ще бъдете научени в ски училищата. Освен това, ще бъдете инструктирани за безопасност и ще ви кажат как да избегнете различни злополуки. Не на последно място, квалифицираните треньори ще ви помогнат в избора на екипировка, тъй като това също е важно за изживяването.

Няколко съвета за каране на ски, ако сте начинаещ

Свикнете да ходите с обувките си преди ски

Свикването да ходите със ски обувките може да ви се стори като чуждо изживяване. Ако не внимавате, може да се окажете с мехури или още по-лошо – с удар по пищяла. За щастие има няколко неща, които можете да направите, за да подобрите комфорта си, докато сте на пистите.

Като за начало се уверете, че носите правилния вид чорапи. Ако сте на пазара за ски обувки, уверете се, че получавате чифт с добро прилягане. В зависимост от вида на свода може да се нуждаете от различен вид стелка. И не забравяйте да закопчаете ботушите си. Това ще предпази краката ви от плъзгане в ботуша.

Какво да очаквате от ски училище - съвети

Научете се да насочвате ските една към друга

Насочването на ските навътре една към друга е много важна техника, която трябва да научите от ски училището. Без това в крайна сметка ще се разделите със ските и вероятно ще карате ски настрани. Ако направите това правилно, ще можете да контролирате скоростта си и да правите малки, но ефективни снегорини.

За да го направите, ще трябва да насочите ските си перпендикулярно на склона. Също така ще трябва да наклоните тялото си навътре в посоката, в която искате да се обърнете. Докато завивате, ще трябва да дръпнете лявата си ска. Дясната ви ска също ще трябва да бъде дръпната навътре.

За намиране на добро ски училище Банско е правилната дестинация. Именно там е ски училището на Адвенчър Нет – един от най-старите клубове за екстремни спортове в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *