Какво да търсите при избора на таблети? Съвети за начинаещи

таблети

В продажба има много различни таблети, които се различават по размери, параметри и цени, както и операционната система. Съветваме какво да търсите при закупуване на устройство от тази категория.

Таблети, те са категория електронни устройства, която съчетава предимствата на смартфоните и персоналните компютри. Благодарение на това те са перфектни като устройства за консумация на съдържание в движение и например на дивана.

На първо място, трябва да обърнете внимание на операционната система в таблета.

Решението за софтуера, който ще бъде инсталиран на таблета, е първото, което се взема в предвид. Можете да изберете таблети със следните системи:

  • iPad OS – Софтуерът на Apple, който захранва iPad, е специална версия на iOS;
  • Android – най-популярната мобилна система в света от Google.
  • Windows 10 – Настолната операционна система на Microsoft отдавна е проектирана и за таблети.

Коя от тях работи най-добре, зависи преди всичко от това какви други устройства и онлайн услуги вече използвате. Отделните системи имат различни предимства и недостатъци. В следващите редове ще научите, кои са най-подходящите видове таблети за вас, като потребител и навици.

iPad и iPad OS

Таблетите Apple ще зарадват особено собствениците на iPhone и Mac компютри и с основание тези устройства се превърнаха в най-популярните в тази категория като цяло. iPadOS е система, съобразена с устройство със сензорен екран, което е постоянно свързано с интернет.

В App Store можете да намерите много приложения, които са проектирани да работят на голям екран. iPad също работят дълго време с едно зареждане и не губят прекалено много енергия, когато не работят.

Таблети с Android

Тези устройства трябва да бъдат избрани от хора, които искат тяхното устройство да е предимно по-евтино. Android е по-малко готов да поддържа големи екрани от iPadOS, а Google Play няма толкова добри приложения за таблети, колкото в App Stora, но ако някой има Android на телефона и няма твърде високи изисквания, може да е добър избор.

Microsoft Surface от Windows 10

Устройствата от тази категория със системата на Microsoft са компютри, затворени под формата на таблет. Повърхностните устройства , включително Surface Pro 7 , които са еталонните таблети с Windows 10, се захранват от енергийно ефективни процесори от настолен клас. Такива устройства могат да работят с класически приложения и да имат пълноценни уеб браузъри.

Това са основните критерии за избор на таблет, но не забравайте че всяко електронно устройство има нужда от подходяща поддръжка и сервиз. Ако възникне гаранционен или извънгаранционен проблем винаги може да се обърнете към фирма, която предлага услуги като gsm сервиз за смяна на стъкло, подмяна на батерия, смяна на дисплей и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *