Кое, освен броят на камерите в прозореца с двоен стъклопакет, е наистина важно?


Гаранцията за монтаж на дограмата е сериозна инвестиция и всяко важно решение тук трябва да се приема сериозно и дълго време. Избирайки прозорец, не спестявате от следгаранционно обслужване от инсталатора. Прочетете рецензиите, определете условията на гаранционното обслужване: имате нужда от партньори, които не само инсталират прозорци бързо и ефективно, но и имат гарантирана поддръжка, ако имате оплаквания от приплъзване на крилото и тягата. В противен случай през зимата можете да останете сами със съвети от интернет как сами да извършвате ремонти.


Когато купувате прозорци, обърнете внимание на системата на профила и ширината на кутията. С увеличаването на този параметър звукоизолацията се подобрява и топлината се съхранява по-добре в къщата. В нашия климат си струва да купувате опции с ширина на кутията най-малко 70 мм.

Съвет: изберете прозорци с двоен стъклопакет с три стъкла или трикамерни прозорци с двоен стъклопакет с четири. Обърнете внимание и на енергоспестяващото стъкло: от едната страна на такова стъкло покритието е почти невидимо с просто око, което увеличава отразяващите свойства. Той „филтрира“ слънчевия спектър, освобождавайки слънчева светлина, а топлината от батерии и нагреватели се отразява в стаята, значително намалявайки разходите за отопление на къщата.
В провинциална къща традиционно има повече прозорци, отколкото в апартамент – те се радват на много неща, включително наслаждавайки се на естествена светлина, изгреви и залези. Според санитарните стандарти площта на прозорците в жилищните помещения трябва да бъде поне една осма от подовата площ, но съвременните собственици на жилища все повече предпочитат стени, които са почти напълно остъклени.


Съвременната архитектура използва дневната светлина до последната капка: мрачният климат и малкият брой слънчеви дни в много региони допринасят особено за това. И така, как да получите максимална светлина през прозорците? Дори във фазата на проектиране на къщата, помислете за местоположението на сградата в основните точки: планирайте спомагателни и спомагателни стаи в северната част.

Автор: Строй Инвест

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *