„Селфи“, новият роман на Добри Божилов – отворете прозорец към Бъдещето

„Селфи“ от уникалния български автор Добри Божилов е повече от роман. Това е поглед в бъдещето, което е повече от възможно.

Човекът е търсил през хилядолетията начин да бъде увековечен. Паралелът между Съзнание, Творчество и Душа може би е един от начините в комбинация с цифровите технологии.

Романът ни пренася няколко века напред! Приятно пътуване, уважаеми читателю!

Теодор Колев

Magistrala.NET

Като част от разширената тестова група за романа „Селфи“ имах възможността да се запозная с оригиналния ръкопис от първа ръка. Този материал е резултат от прочитането на ръкописа. Впечатления са ми повече от добри, направо отлични. Очаквам с нетърпение официалното издаване на поредния роман на Добри Божилов.

Новият роман Селфи“ на нашумелият български писател Добри Божилов е портал към една от възможностите в Бъдещето. Той е написан в жанра научна фантастика. Нещо досега нетипично за автора на популярните произведения „Задругата“ и „Заветът“.

Талантът на писателя Добри Божилов отново ни пренася във Времето. Но, за разлика от най-известните му и обичани творби този път пътуването е напред, дълбоко в Бъдещето.

Произведението поставя едни екзистенциални въпроси, на които човечеството се опитва да намери отговор векове наред.

Кои сме ние, хората?

Имаме ли душа?

Съществува ли Бог?

Възможно ли е технологичното безсмъртие?

Тези и още много въпроси се поставят на първа линия в романа „Селфи“. А, отговорите, може би читателя ще намери за себе си на страниците на книгата или бъдещето ще покаже?

Аристотел е казал: Предпочитам невъзможното, което убеждава, пред възможното, което звучи неубедително.

Романът „Селфи“ ни пренася в бъдеще, което не познава ограничения и е запазило познанието на авторитетите в човешката история. Ако пожелаете дори може лично да поговорите за теории и принципи с Албърт Айнщайн или да беседвате със сър Исак Нютон. Те имат чувство за хумор и ще вземат предвид нивото на събеседника си. Ще станете свидетели на усвоения Космос, мигновеното пътуване между планети и галактики и още много технологични чудеса, които сякаш са спомени за нещо преживяно от самия автор. В това бъдеще безсмъртието е нещо нормално за всеки човек. Дори литературни персонажи могат да получат шанс за реално физическо съществуване.

Добри Божилов ни показва и едно бъдеще на дълбоко развита човешка раса, която вече не познава войни, конфликти и болести.

Потапяйки се в действието, и още от първите страници читателя с шеметна скорост вече се намира в бъдещето. Всичко става толкова бързо сякаш той се е телепортирал мигновено в новата реалност. Още от началото интересното започва. Сякаш, на висок ветровит планински връх със затаен дъх читателя си задава вече първите въпроси гледайки Бъдещето право в очите…

Бъдещето идва, за да бъде преживяно с едни от най-великите умове в човешката история векове наред. Леонардо ни очаква все по-близо и по-близо. Той се нуждае от Пробуждане в утрешния век. Да започваме с една крачка напред.

Уважаеми читателю, бъдещето чука на вратата. Затегни колана и да тръгваме!

Приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *