Митът за Негативната и Положителната енергия

Митът за положителната и негативната енергия

В много филми, сериали, книги и какви ли не произведения се употребява термина негативна или положителна енергия. Употребата е толкова широка, че масово се употребява, дори от хора, които са спецове (или се мислят за такива) с персоналното и личностно развитие правят разни умозаключения.

Тези, които използват тези дефиниции, дори родните звезди в бизнеса с духовното развитие нямат практическото познание за това. Винаги, когато чуете и видите хора, които ги ползват знайте, че те не разбират и не могат нищо от това, което прокламират.

Защо е така ли? Много е просто, защото положителна или отрицателна енергия не съществува.

То е все едно да твърдите, че ножът за хляб е положителен или отрицателен. 🙂 Смешно нали, ако не и жалко. Той си е нож за хляб. Начинът на приложение определя дали е „положителен“ или „отрицателен“. Ако се порежете не е много положително, нали? 🙂 Но е друга работа ако режете филийка хляб. 🙂 Стига да режете една-две, че след това май не е много положително.

Надявам се разбрахте какво имам превдид. Мисля, че няма нужда от повече примери.

Същото е и с енергията. Като термин масово се използва събирателно, защото има много видове енергия. Сега няма да ги разискваме. И аз ще използвам събирателния термин енергия.

Посоката на Енергията се определя от Вниманието (отново е за отделна тема).

Емоциите и чувствата определят как ще бъде използвана енергията. Те придават положително или отрицателно приложение. И оттам идва масовата заблуда за отрицателна или положителна енергия.

Кратко и сбито ви казах същината без да има нужда да четете дълъг материал.

Вече сте наясно ;).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *