Свободата или когато „спрях“ с Личностното развитие!

Когато спрях с личностното развитие получих свобода

Този материал се явява своеобразно продължение или втора част на Защо „спрях“ с Личностното развитие. Ако не сте го чели искрено ви го препоръчвам. Заслужава си! 🙂

В предходният материал вече коментирах какво разбрах и защо „спрях“. 🙂 Сега ще ви споделя какво стана или какъв подарък получих. Но за това по-късно.

След като разбрах и най-важното осъзнах нещата, които посочих в точките от предния материал започнаха да стават интересни неща с мен, моята енергетика и посоката на развитие като цяло.

  1. Първото, което стана като начало бе, че някаква тежест и напрежения, като че ли паднаха от гърба ми и сърцето.

  1. Спряха да ми вляят рекламите и започнах буквално да виждам и усещам тяхното въздействие.

  1. Започнах да виждам моделите, които разни експерти, гурута, коучуве (различно от кочове :)), персонални треньори, мотиватори (всякакви -тори), консултанти, астролози, спецове по ТЕС, спецове по регресия, разбирачи от Хюман дизайн (сега е много модерно – научаваш или ползваш софтуер и вече много разбираш :)), посланници на промяната, спецове по Силва Метод – УлтраМайнд ЕСП Систем, дъновисти (всякакви -сти), йоги или какви още не използват при комуникация или онлайн и офлайн реклама.

  1. Започнах да дишам по-леко и по-различно.

  1. Спрях да гледам филми и сериали. И ако го правя, то е рядко и е осъзнато.

  1. Спрях да ходя на театър.

  1. Спрях да ходя на семинари, където метафорично казано ме учат на шпагат, но лектора или преподавателя не го може, нито го практикува редовно.

  1. Спрях да купувам книги за личностно развитие и респективно да ги чета.

  1. Спрях да нося мартеници неосъзнато.

  1. Почти не стъпвам в Църква. Както и на Великден.

  1. Започнах да практикувам Иисусовата Молитва редовно.

  1. Не се съобразявам с егрегорите на празници и публични събития.

  1. Обърнах се навътре.

 1. Разбрах, че не съм достатъчно мъдър, за да преместя охлюва.

Потърпете още малко и ще ви кажа за подаръка, който получих! 😉

Сега ще внеса малко разяснения по точките.

Разяснение по точка 1

Буквално физическо усещане, че нещо се махна от мен. И ми олекна в областта на сърцето отпред и на гърба.

Разяснение по точка 2

Започнах да усещам как рекламите вляят и тяхното въздействие върху мен постепенно намаля докато накрая изчезна. Най-интересното е че в процеса на намаляване на влиянето на рекламите усещах всичко. Дори етикет на дреха ме караше да ми се повдига. От билбордовете по улиците усещах топлина и натиск.

Е това вече отмина.

Разяснение по точка 3

Усетих, видях и осъзнах моделът на комуникация, който е шаблонен без лична сила и знание. Този модел просто се използва, за да се докарат много хора и да има оборот и известност.

Разяснение по точка 4

Дишането ми се промени и стана по-леко и по-обемно. Същевременно и някак по-спокойно и наситено.

Разяснение по точка 5

Измъкнах се от въздействието на сериали и филми. Преди гледах цял сезон буквално за часове. Сега мога да гледам серия от даден сезон без да ме гложди нещо и да искам да гледам още и още серии. 🙂 Филмите вече не привличат вниманието ми.

Разяснение по точка 6

Постановките са някакво възприятие и усещане на автора и тези, които играят. Не дават нищо и нямат никакъв смисъл. Вкарват зрителя в някаква емоциална фаза или балон за определено време и дотам. Изхабена енергия, която вие отдавате без никаква идея.

Разяснение по точка 7

Спестих много пари и време от такива, които твърдят, че могат и прилагат това, което преподават. А се оказва, че всъщност не го могат, нито го прилагат. Няма да давам поименни примери, че ще стане революция. Но приемете, че над 90% ситуацията е такава.

Разяснение по точка 8

Спестих много пари от тези книги. Доста от тях подарих.

Разяснение по точка 9

Носенето на мартеница сведох само до това ако се получи да си я направя лично или да ми бъде подарена с добро чувство и намерение. Тоест нося я, като наистина знам какво е мартеницата и нейното значение (няма общо с Аспарух и гълъб :), предмет на отделна тема).

Разяснение по точка 10

Няма какво да правя там. Хората са си направили шарени сгради и си правят разни ритуали там. Няма лошо.

Разяснение по точка 11

Започнах да практикувам редовно Иисусовата Молитва. Препоръчвам да прочетете книжката Силата на Името – Иисусовата молитва в Православната традиция от епископ Калистос Уебър.

Разяснение по точка 12

Нека първо дам кратка дефиниция на термина егрегор. „Егрегор представлява енергийно образувание един вид мисъл-форма, която е създадена от няколко човека(може и от един,но мисълта му трябва да е доста концентрирана)която влияе на потока на събитията и го променя. Колкото повече хора мислят за дадено нещо,толкова по-силен е егрегора…….“

Не ми вляят ергегорите на празници на национално ниво, на семейно и всякакво друго. Не им давам да ме притискат и имам право на избор. Спрях да чувствам вина ако не реагирам като масата на определен празник.

Разяснение по точка 13

Обърнах се навътре в себе си и започнах да оправям грешките си и да поправям пропуските в развитието си и да подобрявам уменията си. Спрях да обучавам другите и да ги спасявам. Само ако питат, иначе не :).

Разяснение по точка 14

Не съм достатъчно мъдър, за да спася охлюва от това да го смаже автомобил на пътя. Кой съм аз, че да се меся в живота на дадено живо същество. То е избрало да дойде тук под една или друга форма и какви събития да му се случат.

И ето дойде времето да Ви споделя какъв е подаръкът, който получих. Той е Свобода.

Свобода във възприятието, в мислите, в действията, чувствата и усещанията …

Успех и на Вас! 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *